Richard Karlsson: ”Svårt förstå att vi bara gör ett mål”

kb-redSenior

mathiassundberg5-1
Filip Lagerstedt lägger fram en passning mot Mathias Sundberg, ett av många lägen för Karlberg i lördags mot IFK Aspudden-Tellus. Foto: Anders Jansson

Karlbergs BK förlorade mot IFK Aspudden-Tellus i lördags, men tränaren Richard Karlsson var nöjd med insatsen.

Vad säger du om vår insats?
– Ser vi till vår prestation, så följer vi vår matchplan och gör en riktigt bra match. Vi har ett högt och mycket bra presspel, där Aspudden egentligen inte kan göra annat än att slå ifrån sig. De skapar i princip ingenting utifrån sitt egna spel. Vi spelar en varierande och konstruktiv anfallsfotboll, där vi skapar mängder med målchanser. Jag satt och räknade när jag såg om matchen på video och det var minst åtta avslut som blockerades på och precis framför mållinjen. Till  det kan vi räkna in ett par bollar i ramen, ett friläge (och ytterligare ett, tyvärr felaktigt, bortdömt friläge), samt ett par straffsituationer. Med andra ord ett tufft resultat och det är svårt att förstå att vi bara gör ett mål idag.

Vad behöver förbättras till fortsättningen?
– Vi har byggt upp vårt spel genom att ta ett steg i taget och vi utvecklas hela tiden. Vi började redan förra veckan med specifik anfallsträning för de moment som uppstår kring straffområdet. Det som ska förbättras är så klart vår målproduktion. Vi får se om vi kan få fart på målskyttet redan till matchen mot Värmdö. Vi får en chans att testa redan på onsdag då vi möter Rinkeby United, som startar med fem straffar, i Stockholms Cup. Där kan det behövas göras en del mål om vi ska ta oss vidare.

KB möter Rinkeby United på onsdag (avspark kl 19 på Stadshagen, fri entré). På lördag väntar nästa seriematch, borta mot Värmdö IF.