Richard Karlsson: ”Vi måste förbättra organisationen”

kb-redSenior

RogerSvensson1

KB föll med 0–3 mot Akropolis. Så här säger tränaren Richard Karlsson dagen efter premiärsmällen.

– En bra match mot en bra motståndare. Jag tycker båda lagen försöker spela boll och avgöra matchen på egen hand. Akropolis använde lite längre bollar för att nå sina individuellt skickliga spelare längre fram i planen, medan vi försökte spela oss fram på mittfältet. Men ju längre matchen gick och resultatet gick emot oss, desto mer tvingades även vi slå längre bollar för att försöka få isär Akropolis. Men det blev aldrig en match där två lag bara slog långt, utan handlade mer om hur vi använde våra mittfält.

Vad anser du om er insats?
– När jag lämnade planen kände jag att vi gör en godkänd insats. Men det är lite svårt att ge godkänt vid en 0–3-förlust, även om det är mot ett bra lag. Efter att ha sett matchen ett par gånger på video, blir det ganska tydligt att vi gör en del saker väldigt bra och sedan är det saker som måste bli bättre. Vi är bra med bollen och utmanar Akropolis med ett kortpassningsspel över hela planen. Vi har till exempel ett bollinnehav till vår fördel med 56 procent, det var lite lägre i första. Man vinner inga matcher på bollinnehav, men eftersom det är en av målsättningarna vi har i år, så det är positivt. Vi försöker störa Akropolis med ett direkt försvarsspel, men de är väldigt bollskickliga och kommer ofta ur pressen. Det vi måste förbättra är organisationen i vårt försvarsspel. I situationerna runt målen samarbetar vi inte riktigt som vi vill. Men det kommer behövas fler matcher tillsammans för att få allt att fungera.

Vad säger du om fortsättningen. Först cupmatch mot Värmdö på torsdag och sedan en ny favorit – Sollentuna på måndag?
– Jag tycker det ser intressant ut. Vi behöver fler matcher tillsammans och behöver få tillbaka fler spelare från sjukdom och skada. Vi fick tillbaka en, som gjorde ett inhopp igår, och förhoppningsvis blir det ytterligare en på torsdag. Vi kommer jobba på organisationen i försvarsspelet mot Värmdö och även rätta till en sak i våra uppspel. Kan vi få ordning på det inför Sollentuna, tror jag vi har goda möjligheter att göra en bättre insats än mot Akropolis.

/red