Karlsson: ”Vi måste fortsätta utveckla vårt spel”

kb-redSenior

FilipLagerstedt4-ny
Filip Lagerstedt gjorde en bra insats som anfallare igår. Foto: Anders Jansson

Karlbergs BK tappade ledning i 87:e minuten mot BKV Norrtälje. Så här säger tränaren Richard Karlsson dagen efter 2–2-matchen.

Hur analyserar du insatsen?
– Jag tycker vi höjer oss ett steg till i vårt spel. Vi inleder bra både i försvar och anfall. Vårt presspel ger inte Norrtälje något utrymme och vi skapar bra chanser med vårt passningsspel. Målet som kommer i 20:e minuten är lite av en kombination av båda, där vi spelar upp genom alla lagdelarna, men Norrtälje bryter sista passen. Då fortsätter vi att pressa direkt och lyckas få till ett misstag när Norrtälje spelar bollen till egen målvakt. Efter en halvtimme hittar Norrtälje fram några gången på sin vänsterkant och vi blir lite för passiva och följer inte våra riktlinjer i de situationerna. Det gör att Norrtälje får upp spelet i planen och jämnar ut matchen.
– I andra halvlek ville vi få isär Norrtälje, då de flyttat upp spelet i slutet av första. Norrtälje verkade ha tänkt något liknade och båda lagen letade lite längre bollar. Norrtälje hanterar det här spelet bättre än oss och med individuell skicklighet där framme lyckas de hämta upp till 2–2 i slutet.

Vad tar du med dig till söndagens möte med Strömsberg?
– Att vi måste fortsätta att utveckla vårt spel och se till prestationen. Vi gör mycket bra saker och kommer bygga vidare på det. Som jag sa innan, så är det en lång process och vi tar ett steg i taget. Men vi ser till exempel tydligt hur vårt presspel fungerar när vi jobbar tillsammans och det tar vi så klart med oss till kommande matcher.

Några spelare som du vill lyfta fram?
– Jag tycker ”Filla” (Filip Lagerstedt), som spelade center, gör ett fantastiskt jobb där framme. Hans löpningar i både anfall och försvar hjälper oss väldigt mycket.

/red