”Richie” och Hedberg lämnar KB

kb-redNyheter, Senior

Richard Ntirugelegwa lämnar Karlbergs BK för seriekonkurrenten Sundbybergs IK. Samtidigt väljer försvararen Gustav Hedberg att lägga av och satsa på sina läkarstudier.

Richard Ntirugelegwa, 27, kom till KB inför säsongen 2013. Förra säsongen var han en viktig del i det lag som kvalade sig upp till division 2. Nu väljer han att fortsätta karriären i Sundbybergs IK, som också spelar i division 2 Norra Svealand.
– Richie har varit en viktig spelare och ambassadör för klubben i flera års tid. Han var en stor bidragande faktor till att Karlbergs BK:s sejour i division 3 bara blev ettårig, något vi alltid kommer minnas honom för. Det är alltid tråkigt att skiljas från duktiga spelare och bra personer, men så är det i den här branschen och det finns inget otalt mellan oss. Richie flaggade för att han var sugen på en ny utmaning redan i november och vi har varit förberedda på det här beskedet en längre tid. Nu är det upp till våra yngre spelare att axla hans roll på mittfältet och det ska bli kul att se dem pressa varandra om platsen i startelvan. Vi önskar Richie all lycka i sin fortsatta karriär, säger KB:s sportchef Lennart Sandahl.

KB-tränaren Kalle Karlsson säger:
– Richie har fantastiska kvaliteter när han har bollen vid sina fötter och är en härlig kille som var oerhört viktig för oss när vi tog steget upp från division 3 förra säsongen. De två första säsongerna i KB satt han mycket på bänken i division 2, men förra året fick han äntligen visa vilken skicklig spelare han är.
– Det är tråkigt när spelare som varit flera år i klubben lämnar. Samtidigt har vi fått in Adam, Kärki och Robiel, unga och utvecklingsbara spelare som vi tror mycket på. Dessa tre är stöpta i samma format som Richie – små, tekniska och passningsskickliga – så i praktiken har vi redan har ersatt honom.

Samtidigt har Gustav Hedberg, 25, valt att avsluta sin fotbollssatsning. Försvararen missade hela förra spelåret på grund av en korsbandsskada i näst sista omgången av division 2-serien 2014. Hedberg har kämpat sig mot en comeback, men väljer nu att lägga fotbollen åt sidan och satsa på läkarstudierna.
– Det är synd eftersom ”Gurra” är en fantastisk karaktär och dessutom var en lysande försvarsspelare innan sin skada. Men division 2 kräver fullt engagemang och då gäller det att få ihop det med livet i övrigt, säger Kalle Karlsson.

Richard Ntirugelegwa kom till Karlbergs BK inför säsongen 2013. Han spelade 45 matcher för klubben och gjorde två mål. Ett av dem var det viktiga 1–0-målet borta mot just Sundbyberg i sista seriematchen i höstas, då kvalplatsen till division 2 säkrades.
Gustav Hedberg spelade 24 matcher under 1,5 säsong med KB och svarade för ett mål.

/red