Sabetkar: ”Förlusten en nyttig lärdom för oss”

Lennart SandahlNyheter, Senior

Karlbergs BK:s mittbacksrese Sean Sabetkar, 21, om förlusten mot Gamla Upsala (2-4), hur laget ska studsa tillbaka mot serieledaren Norrtälje, sina egna prestationer och målsättning med säsongen.

Matchen mot Gamla Upsala hade verkligen två sidor. Berätta om din syn på matchen?

– Det hade den verkligen. GUSK startade matchen bättre än oss, men vi tog tag i matchen och radade upp flera kvalificerade målchanser som borde ha resulterat i ett eller flera mål. Matchen vänder helt efter utvisningen och straffen tidigt i andra och vi lyckas inte riktigt hitta någon balans med en man mindre. Utvisningen och straffen var enligt mig helt ofattbar men det är fotboll och allt kan hända. Vi får dock inte vika ner oss på det sättet vi gjorde och att släppa in tre bollar såpass enkelt och tätt inpå varandra. Det får inte ske oavsett om vi är tio spelare på banan eller inte. Det får helt enkelt bli en nyttig lärdom till fortsättningen. Vi ryckte upp oss och gjorde två fina mål i slutet och sista kvarten får vi ta med oss till onsdagens match mot Norrtälje.

Första förlusten för säsongen. Vad blir viktigt att tänka på inför onsdagens match mot serieledaren Norrtälje?

– Nu är det ny vecka och ny match. Det som har hänt det har hänt och vi får inte gräva ner oss alltför mycket utan vi får ta nya tag till onsdag. Det är viktigt att vi genomför två bra träningar med fullt fokus och kommer ordentligt förberedda till onsdagen. Vi vet att Norrtälje är ett bra fotbollsslag och att dom har startat säsongen bra, vi vill bjuda på en ordentlig fight och göra det vi är bra på så får vi se vart det leder.

Vad tycker du om din egen start på säsongen?

– Min egen start på säsongen har varit okej, Vi hade inför förlusten mot GUSK bara släppt in ett mål (straffspark mot Boo FK) och defensiven har känts bra från alla lagdelar under starten av säsongen. Vi tar en match i taget och det gör även jag. Vill alltid nå bättre prestationer än den tidigare och jag tror att det är nyckeln till stabilitet under en hel säsong.

Målsättning med din säsong?

– Min personliga målsättning är att få spela så mycket som möjligt och att bidra med stabilitet och ett spel med god kvalité under säsongen. Jag hade en tuff men bra försäsong där jag förlorade några nyttiga kilon inför seriestarten vilket känns av nu då kroppen känns fräschare och lättare än förut. Vi ska försöka släppa in minst mål i serien vilket betyder att varje enskild match i serien är viktig. Dessutom vill jag bidra till en stark ”VI”-känsla i laget då jag tror att en bra lagsammanhållning är viktigt och många gånger avgörande för bra resultat.

Vi tackar Sean Sabetkar för pratstunden och önskar lycka till i bortamatchen mot Norrtälje på onsdagen. Avspark 20.00.

Redaktionen