Sabetkars uppmaning: Kom och se oss i årets match

Lennart SandahlNyheter, Senior

Mittbacksresen Sean Sabetkar, 21, har stått för en stark division 2-säsong och hoppas på storpublik i seriefinalen mot Sollentuna på lördag, där det just nu bara skiljer fyra poäng till serieledarens fördel.

Det blev en enkel resa för oss i Västerås där 6-2 var i underkant mot Syrianska Kerburan. Vad säger du om matchen?

– Vi startade matchen i högt tempo och skapade en hel del målchanser i första halvlek. I andra halvlek drog vi ner på tempot men vi vann ändå komfortabelt med 6-2 mot ett Syrianska som jag på förhand trodde skulle hota oss mer än vad dom gjorde. Vi var inte helt nöjda med insatsen sett till hela matchen men det var ändå väldigt skönt att få med sig tre poäng tillbaka till Stockholm. Att kunna vinna med 6-2 när man inte har en bra dag på ”jobbet” tyder ändå på att vi har mer kvalité i laget och det känns bra att veta att vi kan bättre inför slutspurten av serien.

Är du nöjd med din egen prestation så här långt på säsongen?

– Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är nöjd med min egna prestation så här långt, vi har släppt in näst minst mål i serien som nykomlingar och jag har även gjort poäng framåt. Min personliga målsättning med året var att få spela så mycket som möjligt och att bidra med stabilitet under säsongen, med sex omgångar kvar känner jag att jag är på god väg mot dessa men det är sex omgångar kvar och det gäller att vara fokuserad och prestera sista matcherna. Det finns såklart många delar att fortsätta utveckla i mitt spel men det känns som att jag är på rätt kurva uppåt i min karriär. Just nu ger fotbollen mig väldigt mycket glädje och den glädjen kan ta en långt både som lag och individuellt.

Med sex omgångar kvar är det svårt att blunda för tabelläget. Vad behövs för att slå serieledarna på lördag?

– Vi vet att Sollentuna kommer bli en svår nöt att knäcka men vi vet också om att när vi väl kommer upp i nivå så spelar vi bra fotboll. Inför säsongen var det viktigt för oss att våga tro på vår idé och att våga spela den fotbollen vi spelar, det har än så länge lett till bra resultat och vi kommer att fortsätta tro på oss själva oavsett motstånd. Jag tror att det kommer bli en jämn match men där ändå Sollentuna får ses som favoriter.

Avslutningsvis, för alla som inte sett Karlbergs BK spela den här säsongen. Varför ska de komma och se oss på lördag?

– Gillar man fotboll och tycker det är kul med lag som försöker spela en attraktiv fotboll så ska man absolut ta sig ner till Stadshagens IP på lördag. Det finns många bra unga fotbollsspelare i bägge lagen och mycket står på spel. Vi är många spelare som spelat tillsammans tidigare i våra karriärer och spelarna känner varandra väl vilket ger en extra tändvätska. Inte nog med det är det tvåan mot ettan i en ren seriefinal – helt enkelt årets match. Jag hoppas att alla från KB-familjen sluter upp och kommer ner och stöttar oss på lördag. Forza KB!

Matchen mot Sollentuna FK spelas på lördag klockan 14.00 på Stadshagens IP. Entré 50:- (kontant eller swish).

/red