Sabetkar och Karelius till division 1-klubb

Lennart SandahlNyheter, Senior

Efter två mycket framgångsrika säsonger i Karlbergs BK lämnar Sean Sabetkar och Mathias Karelius klubben för att testa lyckan i division 1-laget Sollentuna FK.

Mittbacken Sean Sabetkar kom till KB från Vasalund inför omstarten i division 3 2015. Han har varit en ledare i backlinjen och haft en spikrak utvecklingskurva. Detsamma gäller den offensiva mittfältaren Mathias Karelius som anslöt från AIK U19 och varit ett stort offensivt hot från sin vänsterkant.

– Det är alltid tråkigt att tappa viktiga spelare. Sean och Mathias var med och förde upp klubben i division 2 och var sånär påväg att ta oss till division 1 i fjol. Båda spelarna har varit tongivande dessa säsonger och haft en väldigt stark utveckling i den rödvita tröjan. Samtidigt gläds vi i KB med både Sean och Mathias som får den här möjligheten. Vi jobbar hårt med att utveckla spelarna för spel på högre nivå, och det här är ett kvitto för att vår verksamhet är en bra plattform för det. Jag vill tacka grabbarna för de här två säsongerna och önskar dem lycka till i Sollentuna. De är alltid välkomna tillbaka!, säger sportchefen Lennart Sandahl.

Redaktionen fick en pratstund med spelarna som nu är klara för spel i division 1-nykomlingen Sollentuna FK.

KB var nära division 1 men föll på målsnöret i kvalet. I stället får ni chansen att spela för Sollentuna FK, som vann serien före KB förra året. Berätta om känslorna?

Sabetkar: – Det är såklart tråkigt att lämna ett lag och en grupp som jag trivts så bra med. Vill tacka för dessa två fantastiska år i föreningen och även tacka alla spelare och ledare för min utveckling, både på fotbollsplanen och utanför. Känslorna är blandade men samtidigt blickar jag nu framåt och tar ett steg uppåt i min karriär och ser fram emot en ny utmaning och resa. Jag känner många i Sollentuna FK sedan tidigare och jag trivs bra med gruppen vilket jag tyckte var viktigt vid val av klubb.

Karelius: – Att falla på målsnöret var något som tog tufft på oss alla efter en säsong där vi ändå överträffade utomståendes, men även våra egna förväntningar. Vi kände att vi var bra nog att ta klivet upp men i slutändan hade vi inte riktigt marginalerna på vår sida. Det var såklart väldigt jobbigt att behöva inse att Karlberg inte spelar division 1 2017 men det är så fotbollen är, och den här gången fick vi uppleva fotbollens grymma sida. Däremot har jag andra oförglömliga minnen som man aldrig kommer glömma och jag är tacksam att ha fått vara med om så mycket under min tid i klubben.

Vilka är era bästa minnen från tiden i Karlberg?

Sabetkar: – Hmm, svår fråga. Att kvala upp från division 3 till division 2 efter den starka hösten är något jag aldrig kommer att glömma, samtidigt var förra säsongen också väldigt minnesvärd – från att vara nykomlingar och ”inget lag att räkna med” till ett topplag som sånär resulterade en plats i division 1. #kvalvaka–matchen mitt i natten mot IFK Luleå är något jag har svårt att tro att jag kommer att få uppleva igen. Många minnen helt enkelt!

Karelius: – Jag har många fina minnen som jag som sagt för alltid kommer bära med mig, men uppflyttningen till division 2 var speciell och en känsla man vaknade med ytterligare en månad därpå. Uppståndelsen kring #kvalvaka var roligt att få vara med om med all uppmärksamhet och hype, inte bara från media utan även från det svenska landslaget. Träningslägret i Turkiet likaså oförglömligt. Värmdö borta där vi avgör i matchens sista spark var en av många vinster under säsongen, där jag tycker slutminuterna och firandet definierar moralen som fanns i laget hela säsongen. Jag skulle kunna nämna tio saker till men det får duga så.

Kan ni rekommendera andra unga spelare att söka sig till Karlberg?

Sabetkar: – Det har varit en fin plattform för mig, jag kom när jag var 19 år och tillbringade två säsonger i klubben och nu fortsätter jag vidare. Klubben satsar på unga seriösa spelare som vill uppåt i sin karriär vilket gör att alla drar mot samma håll, vilket bidrar till en miljö där man kan utvecklas!

Karelius: – Personligen efter två år i klubben vill jag rekommendera alla unga spelare som vill något med fotbollen att överväga Karlberg som alternativ. Fotboll ska spelas längs med backen vilket är en av KB’s grundfilosofier och något som unga ska ha i åtanke när man väljer klubb. Jag har framför allt Karlberg som klubb, inkluderat ledare och spelare, att tacka att jag kan ta klivet upp till en högre nivå.

KB kommer att presentera två nyförvärv senare under veckan.

/Red