ica maxiKarlbergs BK och ICA Maxi Lindhagen har sedan 2010 arbetat sida vid sida för att växa tillsammans på västra Kungsholmen. I olika projekt och aktiviteter så har ICA bidragit med organisatoriskt stöd, ekonomiska resurser och nätverkande för att Karlbergs BK ska kunna utvecklas och växa.

Varje år bidrar ICA med varor till KB Octapharma sommarfotbollsskola med över 300 barn. ICA sponsrar också föreningens årliga KB-dag samt alla våra Cuper och andra större event som inträffar under året. ICA var även stolt sponsor av föreningens stora 100-års jubileum som gick av stapeln 2012.

Karlbergs BK säljer julgranar i samarbete med ICA Maxi

Varje jul sedan 2010 har Karlbergs BK stått och sålt julgranar på plan 2 i parkeringsgaraget i Lindhagens Galleria. Detta samarbete är ekonomiskt sett mycket viktigt för KB:s verksamhet. Det ger oss möjlighet att synas i området samt ger oss en viktig investeringsplattform i vår ungdomsverksamhet. Från mitten av december fram till julafton står vi och säljer rödgranar och kungsgranar. Sponsra barn- och ungdomsidrott genom att köpa julgran hos oss varje år!

Långsiktigt samarbete

Några av de framgångsrika projekt under åren är bl a att vi tillsammans med bageriet på ICA tog fram ett eget surdegsbröd under 2012 och vi har ända sedan 2011 stått och sålt julgranar i parkeringsgaraget. Bakom varje framgångsrik förening finns det en ICA-handlare i kulissen, säger Klubbchef Pelle Brädefors och skrattar.

Under sommaren 2016 har ICA Maxi Lindhagen tillsammans med Octapharma och Karlbergs BK tagit fram en ICA-Kasse. Samarbetet innebär att Karlberg får 1 kr per såld kasse. Detta är ett unikt tillfälle för föreningen och kan utvecklas till ett större finansiellt stöd med tiden. Vi ser väldigt positivt på detta säger handlaren Mats Larsson. Överskottet för kassen ska investeras i ungdomsverksamheten och ska gå till utökat stöd för material, utbildning och fonderas för att hantera anläggningsbristen framöver.

Kassen finns vid varje kassa och även vid uthämtningen av självscanningen. Vi hoppas på en fin höst där medlemmar och personer som vill stötta barn & ungdomsidrott på Kungsholmen och Vasastan visar det genom att handla på ICA Maxi Lindhagen och då även inhandla en kasse eller två.

Tack ICA Maxi för att ni stödjer Karlbergs BK och för att ni stöttar barn- och ungdomsidrott!