Sean Sabetkar: ”Vi lärde oss en läxa mot Viksjö”

kb-redNyheter, Senior

Sean Sabetkar är tillbaka efter sin varningsavstängning. Så här säger den 20-årige mittbacken inför det viktiga bortamötet med Bele Barkarby på söndagen.

Vad säger du om din säsong så här långt? Bästa och sämsta ögonblicket?
– Min säsong än så länge har varit bra förutom enstaka matcher mot slutet av våren. Jag känner att jag haft en kontinuerlig stabilitet samt att jag bidragit med många bra prestationer. Jag hade som personligt mål denna säsong att hålla minst åtta nollor (sju nollor hittills) och även att släppa in minst mål i serien vilket vi gjort hittills. Bästa ögonblicket denna säsong så här långt var nog hemmamatchen mot Vallentuna som vi vann med 6–0 då jag tycker att hela laget presterade på riktigt hög nivå vilket även gav utdelning. Det sämsta ögonblicket var utan tvekan Viksjö borta där vi tappade en 3–0-ledning till 3–3 vilket även blev slutresultatet, dock lärde vi oss en läxa och har efter det varit fokuserade när vi tagit ledningen i matcher.

Du var avstängd i KB:s 4–1-seger i lördags mot Enebyberg, lagets femte raka trepoängare. Hur var det att följa matchen på sidan?
– Yes, att följa matchen på sidan var riktigt nervöst även om jag kände på mig att vi skulle leverera. Anledningen till detta är väl att man från sidan inte kan påverka så mycket. Vi gjorde en helt okej insats men vi kan göra det bättre. Det känns stabilt att kunna vinna även när vi inte når vår högsta kvalité.

Nu är du tillgänglig igen inför matchen mot Bele Barkarby borta. Vad blir nycklarna för att hålla segersviten levande?
– Först och främst handlar det om att avsluta denna träningsvecka så pass bra som möjligt då detta varit nyckeln till framgång under hösten. På söndag gäller det att vi håller exakt samma koncentration (om inte mer) som vi gjort denna höst och att vi fortsätter att springa utan boll. Vi måste vara ödmjuka inför uppgiften och inte stirra oss blint på att försöka hålla segersviten levande, detta med noggrannhet och fullt fokus från början till slut. Nu är det bara fyra matcher kvar av serien men vi har det klart för oss att vi enbart kommer nå framgång om vi tar en match i taget.

Namn: Sean Sabetkar.
Född: 1995.
Position: Försvarare.
Matcher i serien 2015: 17 (varav 17 från start).
Mål: 1.
Assist: 1.
Kom till KB: 2015 (från Vasalund).

/red

Fotnot: Matchen mot Bele Barkarby spelas på söndag kl 15.00.