Seger för KB i försäsongspremiären

kb-redMatchreferat 2018, Nyheter, Senior

Karlbergs BK vann årets första träningsmatch, detta efter 2–1 (1–0) mot Enskede IK på lördagen.

Enskede IK ramlade ur division 1 förra säsongen. Laget har tappat en stor del av spelarmaterialet, men bygger nytt under nye tränaren Hakan Bezgin, som handplockats från Haninge.
Det var Karlbergs BK, tabellfemma i division 2 förra året, som tog tag i spelet på Stadshagen. Det rödvita gänget från Kungsholmen dominerade första 30 minuterna. KB parkerade stundtals på offensiv planhalva. Moonga Simba fick det första läget att sätta ledningsmålet när han frispelades men hans avslut gick precis utanför och kort därefter sköt Modou Gassama rakt på målvakten i fritt läge. Enskede hade också ett par lägen, där Viktor Segerström klarade med fina ingripanden. KB:s ledningsmål kom i mitten av halvleken när Michel Montero elegant skruvade in en frispark.
Till andra halvlek gjorde KB fyra byten. Gästerna fick en smakstart och kvitterade till 1–1 några minuter efter paus. Andra halvlek höll inte samma kvalitet från hemmalaget och spelet var jämnt. KB satte dock segermålet på straff genom Modou Gassama i 70:e minuten när Simon Berg revs ned av Enskedes målvakt.
– En okej premiär. Första halvlek hade vi tendenser och sekvenser som höll hög kvalitet och som vi borde gjort mer av. I andra halvlek var vi rätt slätstrukna och inte helt synkroniserade vare sig offensivt eller defensivt. Men det berodde också mycket på att vi gjorde så många byten, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
– Jag har sett matchen på video nu ikväll och första halvlek var faktiskt lite bättre än jag trodde där direkt efter slutsignalen. Första halvtimmen får vi vara nöjda med.
I slutet av matchen fick två U19-spelare göra a-lagsdebut. Målvakten Dino Skaljic, född 1999, hoppade in med 20 minuter kvar och egna produkten Einar Antonson, född 2000, fick byta av Modou Gassama i slutet av matchen.

KB–Enskede IK 2–1 (1–0)
Mål: 1–0 (28) Michel Montero, 1–1 (48) Okänd målskytt, 2–1 (70) Modou Gassama (straff).
Publik: 30 (på Stadshagen).