Seger för KB mot Värmdö i snöyran

kb-redMatchreferat 2018, Nyheter, Senior

Foto: Gustav Kramer

Karlbergs BK vann träningsmatchen mot Värmdö IF i lördags med 4–2 (2–1).

Värmdö från den södra division 2-serien inledde bäst första fem minuterna och tog tag i spelet på Stadshagen. Sedan kom KB in i matchen och efter tio minuter kom ledningsmålet när Modou Gassama vinklade in inspelet från Alenga Masimango. KB hade ett ett par lägen att utöka ledningen men istället kom 1–1 efter halvtimmen när Värmdö kontrade in 1–1 efter en vacker kombination. Bara minuter senare satte dock Gassama 2–1 på nick sedan KB rullat upp gästerna och Christoffer Redenstrand levererat ett fint inlägg.
I andra halvlek började det snöa kraftigt vilket försämrade spelkvaliteten. KB gjorde sex byten i paus, men väderförhållandena gjorde det svårspelat för båda lagen.
Michel Montero satte 3–1 innan Värmdö reducerade på hörna. Alexander Kärki fastställde 4–2 efter en individuell prestation, framspelad av debuterande Marcus Kettler.
– Vi kontrollerade händelserna även om vi inte nådde upp riktigt till den nivån där vi vill vara, och inte till den nivån vi nådde i sekvenser mot Enskede. Dock har jag en rätt bra bild över vad vi behöver rätta till så det ska vi försöka göra till nästa match, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

KB–Värmdö IF 4–2 (2–1)
Mål, KB: 1–0 (10) Modou Gassama (Alenga Masimango), 2–1 (35) Modou Gassama (Christoffer Redenstrand), 3–1 (65) Michel Montero, 4–2 (85) Alexander Kärki (Marcus Kettler).
Publik: 30.