Seger i genrepet mot Håbo

kb-redMatchreferat 2018, Nyheter, Senior

Karlbergs BK vann genrepet mot division 3-laget Håbo FF på annandag påsk med 3–2 (2–0).

KB fick en extra träningsmatch på programmet och passade på att matcha hela truppen med dubbla genrep i påskhelgen. De som inte startade mot Newroz i fredags fick chansen mot Håbo och KB gjorde en stark första halvlek på bortaplan. Edvin Monemi satte 1–0 tidigt och i slutet av halvleken tryckte Alenga Masimango in 2–0. Dessutom hade KB träffat virket två gånger och missat två frilägen.
I andra kom 3–0 genom Alexis Kousis innan Håbo reducerade till 3–1 i 55:e minuten. KB gav chansen till debuterande juniorerna Daniel Larsson, 18, och Adam Monnai, 18, och avslutade matchen med sju spelare födda 1999 eller senare samt asstränaren Johan Grahn på centrala mittfältet. Detta sedan Alenga Masimango tvingats kliva av med en kvart kvar. Matchen slutade 3–2.
– Stundtals spelade vi bra anfallsfotboll, framför allt i första halvlek. Det var en nylagd, underbar matta som bjöd in till kortpassningsspel, tyvärr blåste det nästan storm så det påverkade matchkvaliteten en del. Vi borde ha gjort fler mål, det är vi missnöjda med. Att matchen slutade 3–2 speglar inte direkt händelserna, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Han framhöll 18-årige Edvin Monemi som gjorde en stark insats, för dagen som anfallare, och mittfältaren Adam Westin, som stod för ett nytt fint inhopp.

Håbo FF–Karlbergs BK 2–3 (0–2)
Mål, KB: 0–1 (7) Edvin Monemi (Viktor Kramer), 0–2 (39) Alenga Masimango (Moonga Simba), 0–3 (50) Alexis Kousis (Christoffer Redenstrand).
Publik: 25 (i Bålsta).