Segerström inför lördagens premiär: ”Första gången vi får bygga vidare på stommen”

RedaktionenNyheter, Senior

I morgon smäller det när Karlbergs BK tar emot Hudiksvalls FF på Stadshagen. Trotjänaren Viktor Segerström, 25, berättar om en rörig försäsong som slutat i en positiv känsla inför premiären.
– Det här är egentligen första året med Kalle vi får bygga vidare med samma stomme från ett år där vi presterat bra, säger målvakten.

Träningsläger på Cypern och avancemang till kvartsfinal i Stockholm Cup. Hur vill du summera försäsongen?
– Försäsongen har väl framför allt kantats av skador, där vi vissa matcher har haft alla sju centrala mittfältare frånvarande (!). Startelvorna har skiftat mycket från match till match och man kunde önskat att vi hade haft mer kontinuitet i både träning och match. Men trots det ser det ändå bra ut och vi tar steg hela tiden. Lägret på Cypern var fantastiskt och i Stockholm Cup har vi ju aldrig presterat under mina år, så det är ju kul att vi tagit oss en liten bit iallafall.

Du gör din femte säsong i klubbens färger. Hur väl står sig årets trupp jämfört med tidigare upplagor?
– Jag tycker den ser riktigt stark ut. Det här är egentligen första året med Kalle vi får bygga vidare med samma stomme från ett år där vi presterat bra, så det ska bli väldigt intressant att se vad vi lyckas prestera i år.

Vem blir årets genombrottsman och varför?
– Jag tror Edvin Monemi kommer att bli spännande att se i år. Han är otroligt jobbig att möta, gör det bra på väldigt många positioner och verkar helt outtröttlig. Tycker även att Alenga Masimango ser het ut och kommer ta ytterligare kliv i år.

Premiär mot Hudiksvall som vi föll mot i kvalet till division 1 i höstas. Vad krävs för revansch?
– Hemmaplan och plusgrader, haha. Nej, men jag tror nyckeln blir att vara rörliga och effektiva på sista tredjedelen. Man kan dock inte kolla för mycket på den kvalmatchen då det är helt andra förutsättningar nu. Däremot är det klart att den ligger i huvudet, revanschlusten är stor!

FAKTA
Namn: Viktor Segerström. Position: Målvakt. Född: 1993. Moderklubb: Djurgårdens IF. Övriga klubbar: Vasalunds IF. Kom till KB: 2015 (från Vasalund). Antal tävlingsmatcher i KB-tröjan: 96 (96 starter)

***

Varmt välkomna till Stadshagen nu på lördag när premiären mot Hudiksvall drar igång klockan 14.00.

KB-kaféet är öppet och grillen är påslagen!

Entré 50 kr (swish eller kontant).

För våra trogna supportrar rekommenderar vi Guldkortet – ett säsongskort som ger entré till samtliga hemmamatcher i division 2 och cupspel. Pris 500 kr – beställ här eller köp direkt på plats på lördag!