Segerström: ”Jag är en aggressiv målvakt”

kb-redNyheter, Senior

Viktor Segerström är ny målvakt i Karlbergs BK. 21-åringen kommer från flera säsongers spel i division 1-laget Vasalund och blir klubbens nionde nyförvärv inför säsongen. Här berättar Viktor om första intrycket av KB, sin målvaktsstil och vad lagkamraterna kan förvänta sig av träningslägret i Turkiet.

Hej Viktor och varmt välkommen till Karlbergs BK!
– Tack!

Efter flera veckors träning och två träningsmatcher har du skrivit på för KB inför säsongen 2015. Hur känns det nu när allt är klart?
– Det känns bra! Det är bra personer i klubben och nystarten känns spännande. Haft en bra känsla ända sedan jag började träna med laget, så det är kul att det är klart nu.

Förutom att det gått bra på planen känns det som du snabbt har kommit in i gänget?
– Jodå, det är en lätt grupp att komma in i. Många sköna karaktärer. Sen gav Oskar Sewerin (flyttat till USA för collegespel) mig några tips innan jag kom såsom att hålla sig borta från en (Christofer) Garofalo som precis förlorat ett smålagsspel och att hålla mig borta från Edwin (Ekholm) i allmänhet.

Beskriv dig själv som målvakt.
– Jag är en aggressiv målvakt med bra fötter. Kommunicerar mycket och är rätt explosiv.

Trots att du bara är 21 år har du hunnit med ett gäng matcher i division 1 med Vasalunds IF. Vad tar du med dig från spel i högre division?
– Det är väl mest att man är van med ett lite högre tempo, att man måste tänka något steg längre. Men annars inte speciellt mycket. Avsluten i sig är det ingen skillnad på.

Vad har du för målsättning med säsongen?
– Att spela så mycket och så bra som möjligt. Självklart är ju målet att studsa tillbaka till tvåan.

I slutet av mars åker A-truppen på träningsläger till Topkapi Palace utanför Antalya, Turkiet. Där har du redan varit med Vasalund tidigare. Vad kan dina lagkamrater förvänta sig av resan dit?
– Det är ett stort och fint hotell där det finns många saker att göra. De kan förvänta sig fina gräsmattor, galna busschaufförer och en hel del baklava.

Fotnot: Nästa chans att se KB:s herrar spela är söndag 22 februari mot Sollentuna FK (div 4). Matchen börjar kl 18.00 på Stadshagens IP. Fri entré.

/red