Segerström: Konkurrensen på träningarna är stenhård

Lennart SandahlNyheter, Senior

Viktor Segerström

Viktor Segerström gör sin andra säsong som Karlbergs BK:s förstamålvakt. Den nyblivna 23-åringen berättar om urladdningen mot Kvarnsveden, sommarens nyförvärv och ”VM-finalen” mot FC Gute på söndag.

Det blev en rejäl urladdning mot Kvarnsveden (6-0) den gångna helgen, där Modou Gassama satte 1-0 i matchens första anfall efter bara 15-20 sekunder. Vad säger du om insatsen?

– Vi var sugna på att ta ”revansch” på dem efter 0-0 på bortaplan i en blek match och får en bra start. Vi dödar matchen tidigt och det blir en rätt behaglig resa.

I matchen spelade samtliga nyförvärv från i somras. Michael Jahn, Sithapa Ndure, Alexander Hedman, William Sheriff och Jerome ”CJ” Tibbling Ugwo. Vad säger du deras inledning i KB?

– Det verkar som Lennart (Sandahl, sportchef i herrlaget) vill ha lite credd här… Det är riktigt bra värvningar som gjort vår redan starka trupp ännu starkare. Det märks verkligen på träningarna att konkurrensen är stenhård, alla vill spela.

För din egen del blev det nionde nollan för säsongen. Är du nöjd med din egen prestation under året?

– Nio nollor, och dessutom näst minst insläppta mål i serien (26 mål på 22 matcher), är inte dåligt och ett kvitto på vår starka defensiv. Samarbetet med backlinjen har fungerat bra men jag tycker att jag har mer att visa. Vi har en bra träningsmiljö med Roger (Svensson, målvaktstränare) och några viktiga matcher kvar, så förhoppningsvis kan man pricka in toppformen inför avslutningen.

Det väntas storpublik mot FC Gute på Gotland nu på söndag. Ett lag som ligger två poäng bakom oss och kommer göra allt för att ta tillbaka kvalplatsen. Vad behöver KB göra för att hantera pressen och resa hem med tre poäng?

– En riktigt rolig match! Vi har lärt oss läxan efter första halvlek mot Sollentuna och kommer komma ut till match med en helt annan inställning. Vi vet att vi är bra och Gute kommer inte få det lätt. Förhoppningsvis åker vi, alla våra bortasupportrar och tre poäng med på båten hem!

/red