Segerström: ”Nyckeln blir att fortsätta som mot Stocksund”

RedaktionenNyheter, Senior

KB:s målvaktsfantom Viktor Segerström (som varit med på resan från division 3) ger sin syn inför lördagens division 2-match mot Valbo. Avspark 14:00 på Stadshagen!

Viktor, vad säger du om inledningen på säsongen. Matcherna mot Gamla Upsala (0-0) och 1-1 mot Stocksund?

– Lite missnöjd är man ändå efter 2 poäng på två matcher. Vi känner väl att vi kunde ha vunnit båda men har oss själva att skylla då vi varit alldeles för slarviga med bollen och inte lyckats göra mål på de lägen vi skapar. Vi har ändå skapat tillräckligt med chanser för att avgöra matcherna. Samtidigt var matchen mot Stocksund ett fall framåt spelmässigt och jag är övertygad om att vi kommer bygga vidare på det och förhoppningsvis hitta nätet oftare. Vi har ett väldigt skickligt lag och jag är inte orolig inför framtiden.

En nolla och ett insläppt mål på straff nu senast. Är du nöjd med din egen start?

– Det får jag väl säga att jag är. Jag har inte fått så mycket att göra rent avslutsmässigt men samarbetet med backlinjen har fungerat bra. Vi har blivit lite hotade av djupledsbollar men jag tycker vi har löst de situationerna bra. Synd att jag inte kunde nypa straffen bara.

Vad tror du om matchen mot Valbo, vad behöver vi göra för att vinna?

– De verkar vara ett hårt arbetande lag som kommer bli tuffa för många att möta i serien. Nyckeln blir att fortsätta på samma spår som mot Stocksund, där vi kommer in bra i pressen, följer matchplanen och är rörliga i passningsspelet. Och såklart att vi gör mål!