Segerström och Abdulla nominerade till bäst i division 2

RedaktionenNyheter, Senior

Målvakten Viktor Segerström och skyttekungen Pashang Abdulla är båda nominerade till bäst i division 2.

Det är spelbolaget Unibet som i sin årliga tävling utser division 2:s bästa spelare.

Prisutdelningen har funnits sedan 2003. Under hösten har tränare och sportchefer från landets division 2-föreningar deltagit i nomineringsprocessen, tillsammans med de journalister och bloggare som följer serierna på nära håll.

Till en början utses de bästa spelarna i respektive division 2-serie innan de bästa spelarna på varje position prisas.

Från Karlbergs BK är såväl målvakten Viktor Segerström, trotjänaren med hela 122 tävlingsmatcher i klubben, och skyttekungen Pashang Abdulla (26 mål) nominerade.

De nominerade spelarna i division 2 Norra Svealand är:

Bästa målvakt:
Oguzhan Yildiz, Kungsängens IF, Viktor Segerström, Karlbergs BK, Jonatan Åsén, Täby FK.
Bästa back:
William Prtic, Täby FK, Robin Frej, IFK Stocksund, Alfred Sigemo, Täby FK.
Bästa mittfältare:
Hugo Näslund, Täby FK, Taha Abdi Ali, IFK Stocksund, Fabian Ahlstrand, IFK Stocksund.
Bästa anfallare:
Jens Hägg, Gamla Upsala SK, Pashang Abdulla, Karlbergs BK, Daniel Sterner, Täby FK.

Slutvinnarna får 15 000 kr var, där 10 000 kr går till föreningen och 5000 kr går till spelaren. Sedan starten 2003 har Unibet delat ut över 950 000 kronor till landets division 2-föreningar.

Vi säger stort grattis till spelarna och lycka till!