Segerström: ”Truppen är smalare och bättre i år”

Lennart SandahlNyheter, Senior

Karlbergs BK har inlett division 2-säsongen med fyra poäng på två matcher. Målvakten Viktor Segerström, 22, har vaktat stolparna i båda matcherna och här ger han sin syn på säsongsstarten, lagets utveckling och hur KB ska ta nya poäng borta mot Västerås IK på lördagen.

Fyra poäng på två matcher: 3-0 borta mot Sundbyberg och 1-1 hemma mot Boo. Är det en säsongstart KB kan vara nöjda med?

– Ja, det tycker jag. Tycker att vi har visat upp ett bra spel vilket bådar gott inför fortsättningen. Det var lite surt efter matchen senast mot Boo där det kändes som vi kunde ha fått med oss tre pinnar, men samtidigt kunde det ha blivit noll också. De är ett tippat topplag och 1-1 var nog rättvist och får anses som ett okej resultat.

Är du nöjd med dina egna prestationer så här långt?

– Ett insläppt mål på de inledande två matcherna får både jag och laget vara nöjda med. Mot ”Sumpan” var jag rätt sysslolös men mot Boo fick jag göra några räddningar, och var irriterande nära på att ta straffen. Måste dock lyfta mig i spelet med fötterna för att jag ska vara helt nöjd. Det är tuff konkurrens i både Kevin (Golestan) och Simon (Lundberg) och jag vet att jag måste prestera för att få fortsätta spela.

Du gör din andra säsong i Karlbergströjan. Vad tycker du att laget utvecklat jämfört med samma tidpunkt förra året?

– Förra året hade vi en väldigt stor trupp, vilket gjorde att det tog ett tag för oss att spela ihop oss. I år är truppen både smalare och bättre. Lennart (Sandahl, sportchef i Karlbergs BK) har gjort ett bra jobb och vi har fått in många nya bra spelare, vilket har resulterat i en tuff konkurrens på varje position. Vi kan ställa högre krav på varandra och har en högre lägstanivå. Att vi dessutom har en mindre trupp än förra året, har gjort att laget har satt sig snabbare. Vi tror på det vi gör och det ska bli väldigt spännande att se vad vi kan åstadkomma i år.

Nu väntar Västerås IK på bortaplan. Ett lag som började med storförlust mot Norrtälje (0-5) men som senast lyckades hämta upp 0-3 till 3-3 i derbyt mot Franke. Hur går dina tankar inför lördagens match?

– Kan inte påstå att jag känner till speciellt mycket om Västerås IK, men det känns som att det kommer bli en lurig match. De hämtade som sagt upp ett 0-3-underläge, med en man mindre dessutom, och kommer in med den känslan till den här matchen. Men vi vet att vi är bra och siktet är inställt på tre poäng!

Redaktionen tackar Viktor Segerström för pratstunden och önskar honom och laget lycka till i morgondagens match mot Västerås IK. Avsparken går 14:00 och liveresultatet går att följa på KB:s twitterkonto @karlbergsbk