Segerström: ”Vi är starka på hemmaplan”

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK jagar femte raka segern på lördagen hemma mot Enebybergs IF. Vi passade på att ställa tre frågor till målvakten Viktor Segerström, 22.

Lagets försvarsspel har verkligen höjt sig efter uppehållet och KB har i skrivande stund släppt in minst mål. Vad är hemligheten?
– Framför allt har vi ägt mycket boll och dödat matcher tidigt. Men vi har också jobbat mer med hela laget i försvaret, ofta vunnit tillbaka bollen högt upp i banan.

Du har själv spelat de flesta matcherna i år. Hur ser du på din egen insats? Någon match du är särskilt nöjd med?
– Förutom formsvackan jag hade i slutet av vårsäsongen, då jag drogs med skador och knappt tränade, har det känts bra. Framför allt i början av säsongen. Jag har känt stort förtroende och utvecklats. Självklart kändes det lite extra bra efter premiärmatchen borta mot Juventus då vi vann med 1–0 och jag fick göra ett par viktiga ingripanden.

Enebyberg hemma på Stadshagen idag. En snöplig förlust på ett sjöblött bortagräs i våras. Vad behöver KB göra för att ta revansch – och sin femte raka seger?
– Sätter vi tonen i matchen direkt och får i gång vårt bollinnehav blir det svårt att ta poäng av oss. Vi är starka på hemmaplan.

Namn: Viktor Segerström.
Position: Målvakt.
Född: 1993.
Kom till KB: 2015 (från Vasalund).
Matcher i serien säsongen 2015: 15.
Insläppta mål: 14.
Hållit nollan: 7.

Fotnot: Avspark är kl 14.00. Fri entré. Välkommen till Stadshagen!

/red