Sewerin inför kvaldramat: ”Inget är omöjligt för oss”

kb-redNyheter, Senior

Trotjänaren Oskar Sewerin, 25, berättar om sina tankar inför ödesmatchen mot IFK Haninge. Efter kvalförlusten mot Hudiksvalls FF i snöyran måste KB vinna för att säsongen inte ska vara över. Inget ”omöjligt uppdrag”, menar mittbacken.

Torsk med 1–2 mot Hudiksvall där KB blev hårt straffade i snöovädret. Vad säger du om matchen?
– Stundtals spelar vi väldigt bra och dominerar egentligen matchbilden hela matchen. Därför kommer både 0–1 och 0–2 som en rejäl kalldusch. Hudiksvall är stabila bakåt och duktiga när chanserna ges, men sett till spelövertag så var det ett missvisande resultat. Läxan blir väl att vi ibland måste anpassa oss mer till yttre förutsättningar.

Richmond Sobrinho sköt in 1–2-reduceringen och KB vann straffläggningen. Viktigt ändå för nu finns fortfarande chansen även om vi är beroende av andra resultat?
– Ja, absolut. Målet gav oss mycket positiv energi och vi är ytterst nära att kvittera ett par gånger. Även om vi var otroligt besvikna över förlusten så var det långt ifrån en uppgiven känsla i omklädningsrummet. Vi vinner straffläggningen, där Viktor (Segerström) råkade halka rätt i snön några gånger. Det och reduceringsmålet kan visa sig avgörande framöver.

Hur ser du på motståndaren IFK Haninge, kan KB vinna på lördag och drömma om avancemang?
– Först och främst ska vi vinna matchen. Vi möter ett riktigt bra lag som är stabila bakåt och har spets med flera spelare som varit på högre nivå. Men det är absolut inte omöjligt. Med prestationerna vi gjort i höst, som mot Dalkurd och Vasalund – och Sundbyberg där vi vinner med 2–0 trots en man mindre – är inget omöjligt för oss. Vi kommer att köra hela vägen in till slutsignalen för att vinna matchen.

FAKTA
Namn: Oskar Sewerin. Född: 1993. Position: Försvarare. Moderklubb: Mariebergs SK. Kom till KB: 2014. Matcher i serien 2018: 8 (varav 1 start). Mål: 0. Assist: 0. Totalt antal tävlingsmatcher i KB: 37 (20  starter). Mål: 0.

Foto: Anders Jansson

Matchen spelas kl 14 på lördag på Stadshagen. Entré: 50 kr, kontant eller Swish. Gratis för alla under 18 år och för spelare och ledare i KB-kläder.