Sheriff: ”Självförtroendet blir bättre och bättre”

Lennart SandahlNyheter, Senior

19-årige William Sheriff har börjat bli varm i Karlbergskostymen och stod för en stark insats i vändningen mot Skiljebo (2-1). På lördag kan KB säkra kvalspel till division 1 och den förre AIK-spelaren vet precis vad som krävs.

I somras lämnade den då AIK-utlånade yttern Nyköpings BIS i division 1 för en permanent övergång till KB. Efter ett par veckors träning har han nu spelat in sig i laget och berättar här om sin första tid och den spännande avslutningen på säsongen.

Vad säger du om insatsen mot Skiljebo?

– Det var en riktigt bra arbetsinsats eftersom vi vände ett underläge. Jag har spelat två matcher från start och varit med om att vinna på två helt olika sätt, vilket är ett styrkebesked. I första matchen mot Kvarnsveden (6-0) vann vi lätt efter att ha pressat dem högt och haft ett stort bollinnehav. Skiljebomatchen var mycket svårare där vi möter ett bra lag och lyckas vända. Spelarna kämpade 100 procent för varandra genom hela matchen och till slut fick vi utdelning.

Du lyftes fram som en av KB:s bästa spelare på planen. Hur tycker du att det gått för dig sen du kom hit?

– Det har bara gått uppåt sen jag kom. Lite segt till en början eftersom det hade gått ett tag utan träning för min del, men nu blir självförtroendet bättre och bättre tack vare tränarna och lagkamraterna.

Vad har du för målsättning med fotbollen?

– Med Guds hjälp hoppas jag kunna ta mig ut i Europa och leva på fotbollen, bli så bra som möjligt och vinna titlar.

På lördag kl 14 väntar Värmdö hemma på Stadshagen. Vid poäng säkrar KB kval till division 1. Vad behöver laget göra för att lyckas?

– På lördag kommer vi behöva gå ut som ett lag och våga spela vårt spel, inte ge upp, och kriga under 90 minuter. Då tror jag att chanserna att säkra kvalspel är ganska stora redan på lördag.

/red