”Sigge” lämnar KB för division 1-lag

kb-redNyheter, Senior

Från division 4, via Karlberg – till division 1. Försvararen Sitapha Ndure, 24, lämnar Karlbergs BK för Arameiska-Syrianska.

Sitapha Ndure kom till KB sommaren 2016 från Spånga IS i division 4. Under hösten blev det begränsat med speltid då laget slogs om kvalplatsen till division 1, men under 2017 tog ”Sigge” större plats i mittförsvaret. Efter säsongen röstades han fram av lagkamraterna till årets spelare i KB.
Under vintern har han tränat med division 1-lagen Assyriska och Arameiska och nu är det klart att han tar steget till Arameiska från Brunna.
– Vi tappar en duktig spelare, men jag är väldigt glad för Sigges skull att han får den här möjligheten. Han fyller 25 år i år och det här kanske var sista tåget i hans fall att få testa division 1-spel. Han kom hit från division 4 och även om han hade lirat division 2 tidigare i Konyaspor så har hans utveckling här i klubben varit stor. Sigge är både en bra karaktär och en fantastisk försvarare i eget straffområde. Jag är övertygad om att Arameiska kommer att få nytta av honom både på och utanför planen, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Sitapha Ndure gjorde 29 seriematcher (varav 27 från start) och två mål för Karlberg. Vi minns bland annat segermålet, 3–2, som fullbordade en minnesvärd vändning borta mot IK Franke i augusti 2016.

Karlbergs BK tackar Sitapha Ndure för hans insatser i KB-tröjan och önskar honom lycka till i sin fortsatta karriär.