Simba nöjd med allsvenska provspelet: ”Varje match framöver blir som en final”

RedaktionenNyheter, Senior

Vindsnabbe Moonga Simba, 18, har stått för en stark säsong och uppmärksammades i veckan med ett allsvenskt provspel. Hör honom berätta om det och hur KB ska säkra kval till division 1.

Simba kom till klubben från Håbo inför säsongen och har haft en stark utveckling under året.

Höjdpunkten var det vackra målet i Svenska cupen mot Dalkurd – inför drygt 1000 åskådare på Kristinebergs IP. I den matchen fick den allsvenska klubben upp ögonen för KB:s 18-åring och den gånga veckan var han på plats i Uppsala för att provspela.

Samtidigt går KB starkt i division 2 och 3-0-segern borta mot Strömsberg senast betyder att klubben är uppe på kvalplats till division 1 med fyra omgångar kvar. På lördag väntar Täby FK hemma på Stadshagen, avspark 14:00.

Fyra matcher kvar och Karlberg är nu på kvalplats. Hur går tankarna inför avslutningen på säsongen?

– Det känns jätteskönt att vi äntligen är i den här sitsen, och nu när vi har allting i våra egna händer så får vi absolut inte slappna av för varje match kommer vara som en final.

Du fick träna med allsvenska Dalkurd den här veckan. Hur var det?

– Det inte varje dag man får en chans som denna. Jag är otrolig tacksam och glad att jag fick åka dit och visa upp vad jag går för.

0-0 blev det på Tibblevallen. Receptet för att slå Täby på lördag?

– Att fortsätta tro på vår spelide och såklart ha tålamod för det kommer komma lägen att avgöra på.