Simba om cupdramat och Gute på söndag: ”Tog ett tag innan jag fattade vad som hände”

RedaktionenNyheter, Senior

Moonga Simba, 18, var namnet på mångas läppar efter cuprysaren mot Dalkurd FF. Här berättar han om känslan att näta mot allsvenskt motstånd och blickar framåt mot matchen mot FC Gute på Gotland på söndag.

Fyra raka segrar i serien och nästan en bragd mot Dalkurd. Hur är stämningen i laget just nu?

– Stämningen i laget just nu är väldigt bra, vi har otroligt bra självförtroende och vi känner verkligen att vi är ett riktigt bra fotbollslag!

Bittert att vi inte kunde hålla ihop sista 10 minuterna mot Dalkurd. Kan du ändå vara stolt, och var det kul att spela för så mycket publik – nästan 1000 åskådare?

– Det var riktigt tråkigt att det inte gick hela vägen men jag är väldigt stolt över laget och min prestation. Det var en riktig rolig upplevelse att få spela mot ett sånt motstånd och att spela inför en stor publik. Det händer inte varje dag.

Du är i fin form nu och gjorde ett vackert mål mot Dalkurd. Hur var känslan?

– Det tog ett tag innan jag fattade vad som egentligen hände, haha. Men det var riktigt skönt att få göra det målet, jättetråkigt att vi inte kunde hålla ledningen.

Slutligen, FC Gute borta på söndag. En tuff match på förhand, kan vi vinna eller har vi kört slut på krafterna?

– Nu har vi spelat den här cupmatchen och lagt det bakom oss, nu är det bara att sikta framåt och åka till Gotland för att ta tre poäng. Vi är inte klara.

Avspark mot Gute på bortaplan sker klockan 16:30 imorgon söndag.