Simon Berg inför Skiljebo: ”Härlig stämning och bra fart på träningarna”

RedaktionenNyheter, Senior

Foto: Pierre Andersson

På lördagen väntar nästa utmaning för Karlbergs BK. Skiljebo på bortaplan i Västerås – en tuff match för alla lag i den här serien. För västeråsaren Simon Berg blir det en speciell match som han verkligen ser fram emot.

KB har hittat den vinnande vägen på sistone. Segrar mot Gute, Mora, Vasalund (svenska cupen) och nu senast klara 4-0 hemma mot Sundbyberg har ingjutit mod i truppen. Men det finns ingen tid att slå sig till ro, på lördagen väntar en svår match borta mot Skiljebo – ett lag som ytterbacken Simon Berg har full koll på.

Simon, hur är känslan i laget efter tre raka segrar och cupavancemang mot Vasalund?
– Känslan i laget är riktigt bra! Det är härlig stämning i omklädningsrummet och bra fart på träningarna. Man känner att vi är inne i en bra period.

Hur kommer det sig att spelet och målskyttet lossnat?
– Jag tycker att vi egentligen har spelat relativt bra hela säsongen men att vi i början inte fick det lilla sista att stämma. Jag tror att det var en seger som behöves för att det skulle lossna. Efter segern mot Gute har vi känts mer avslappnade och då har målen och segrarna kommit.

Om du skulle ranka din start på säsongen mellan 1-10 med en kort motivering om vad som varit bra/kan bli bättre?
– Jag gillar inte att betygsätta mig själv, tycker att det är upp till andra att göra det. Men överlag är jag nöjd med min start på säsongen, jag tycker att jag har stått för stabila insatser men jag har mer att ge! Det är framför allt i offensiven jag har mina styrkor och där känner jag att jag kan bidra med ännu mer.

Skiljebo på lördag, bortamatch mot ett topplag. Hur går tankarna?
– Det är alltid kul att spela mot Skiljebo, jag känner flera i laget vilket gör det extra kul. Det kommer bli en tuff match, Skiljebo har ett bra lag och är alltid svåra att möta på deras naturgräs. För oss gäller det att vi fortsätter på den inslagna vägen, vi vet hur vi vill spela och vi har en fin form så det är bara att fortsätta på samma vis.

FAKTA/Simon Berg
Född: 1994. Position: Ytterback/yttermittfältare. Moderklubb: IK Franke. Kom till KB: 2017 (från Sollentuna). Totalt antal seriematcher i KB-tröjan: 30 (varav 20 från start). Mål: 0. Matcher i serien 2018: 6 (3 från start). Mål/assist: 0/0.