Sitapha: ”Alla har välkomnat mig sedan första träningen”

kb-redNyheter, Senior

Sitapha Ndure tog steget till Karlbergs BK i somras. Här berättar den 22-årige försvararen om sina första veckor i sin nya klubb.

Du har tränat med laget ett par, tre veckor och spelat en reservlagsmatch. Vad är dina första intryck av laget?
– Mina första intryck av laget är väldigt positiva. Alla har välkomnat mig väl sedan första träningen och man märker att det är en grupp där alla är mån om varandra och vill varandras bästa. Alla grabbar verkar avslappnade samt att alla verkar trivas tillsammans, men vi ställer även krav på varandra på plan trots att truppen är så pass ung. Det tror jag är något som kommer att gynna laget både nu och i framtiden.

Beskriv dig själv som försvarsspelare!
– Jag skulle beskriva mig själv som en försvarare som är snabb, ganska fysisk i mitt spel och bra på att läsa av spelet. Jag känner fortfarande att jag kan utveckla dessa saker ytterligare plus andra egenskaper.

Vad har du får mål med fotbollen?
– Ambitionen är att nå så högt som möjligt, vilket är anledningen att jag just valde Karlberg. Karlberg verkar ha något bra på gång och det känns som att Karlberg är en god plattform att vara på för att så småningom prova lyckan i högre divisioner. Samtidigt får man känslan att både ledarna samt spelarna i Karlberg alltid sporrar en till att prestera till max, oavsett om det är träning eller match. Så självklart, jag skulle ljuga om jag säger att jag inte ville spela högre upp.

Vi tackar Sitapha för pratstunden och önskar honom och laget lycka till i lördagens hemmamatch mot Västerås IK (avspark 14.00)!

Namn: Sitapha Ndure.
Född: 1993.
Position: Försvarare.
Moderklubb: Vasalunds IF.
Övriga klubbar: IF Brommapojkarna, Spånga IS, Konyaspor.
Kom till KB: 2016 (från Spånga IS).
Matcher i serien 2016 för KB: 0. Mål: 0.

/red