Skadedrabbat KB föll mot tungt Forward

Lennart SandahlNyheter, Senior

Efter två segrar och två oavgjorda åkte Karlbergs BK på säsongens första förlust borta mot BK Forward (0-3).

Med sju spelare på skade- och sjukdomslistan var det uppförsbacke redan innan matchens början mot hemmastarka BK Forward, nedflyttade från division 1 Norra till den här säsongen.

Men till en början stod KB upp bra på den svårspelade gräsmattan i Örebro. Forward började bäst och skapade tidigt en målchans som debuterande Edvin Hall boxade undan. Därefter jobbade KB sig in i matchen. Alexander Kärki hade ett bra nickläge på bortre stolpen, men fick ingen träff på bollen. Sebastian Bergenheim testade målvakten rejält med ett tungt distansskott.

När matchen stod och vägde stack Forward upp och nätade via en snabb omställning genom Eliyo Türken i den 28:e minuten. Forward kändes mer bekväma på naturgräset och fick med sig ett antal hörnor som blev farliga nästan varje gång. Till slut gav det utdelning.

Efter 51 minuter misslyckades KB-försvaret rensa undan och bollen kom tillbaka in i straffområdet. Där stod Anderson rätt placerad för att stöta in 2-0 för Forward. Bara någon minut innan missade Modou Gassama ett friläge för KB.

Därefter var det inget snack om saken. Fysiskt starka Forward spelade på resultatet och KB var aldrig riktigt nära. I den 90:e minuten punkterade Johan Olsson matchen när gästernas forcering inte givit någon utdelning.

KB:s huvudtränare Pierre Gallo säger så här om matchen.

– Forward är bättre än oss inledningsvis men efterhand jämnar det ut sig. 1-0 målet kommer efter ett bolltapp högt upp i banan, något som vi måste korrigera för våra senaste insläppta mål har sett ut på liknande vis. Efter paus får vi en gyllene chans att kvittera men tyvärr missar Modou sitt friläge. Forward har ett större bollinnehav men om vi ska summera målchanser efter dryga 55 min så är skillnaden att Forward gör mål på sitt friläge och vi missar vårt. 2-0 målet kommer i efterdyningarna av en fast situation. Vi försöker förändra och forcera utan att lyckas skapa några bra möjligheter.

– Jag anser att vi inte kommer upp på den nivå som krävs för att kunna vinna den här typen av matcher men vi tar med oss lärdomar och går vidare. Det ska även tilläggas att Forward tillsammans med Skiljebo är särklassiga i den här serien enligt min mening.

Redan på lördag kan KB ta revansch. Då kommer Sundbybergs IK på besök. Ett lag som de rödvita stött på både i division 3 och division 2 de senaste två åren.
– Det vi ska förbättra är att vi ska ha fler delaktiga spelare när vi har boll, vi ska vilja ha boll hela tiden och inte känna oss ängsliga. Vi har pratat i gruppen och det är en gemensam känsla, fortsätta sätta vår spelidé och utgå från den om och om igen. Nu väntar Sundbyberg, ett bra lag och vi måste upp i nivå.

Matchen på lördag börjar klockan 14.00 på Stadshagens IP. Varmt välkomna!

/red