Skadedrabbat KB möter Andrea Doria

kb-redNyheter, Senior

Det är ett skadedrabbat Karlberg som tar sig an FC Andrea Doria/Djursholm på lördag.

Skadeläget såg ut att ljusna för Karlberg men på veckans träningar har mittbackarna Gijs Niehe och Sean Sabetkar fått skavanker. Det innebär att KB:s samtliga fyra mittbackar är mer eller mindre indisponibla till helgens möte med FC Andrea Doria/Djursholm. Gustav Hedberg är långtidsskadad sedan i höstas. Måns Sörensen är hel, men på semester. Sedan förra helgen är vänsterbacken Andreas Blad också borta på grund av en ljumskskada.
– Sean har känning i knäet och vilar. Om inte heller Gijs kan spela ser det lite tunt ut i försvaret. Vi får möblera om och vi kommer lösa det, men vi hade gärna spelat ihop ett mittbackspar eftersom första tävlingsmatchen bara är en vecka bort, konstaterar KB-tränaren Kalle Karlsson (bilden), som även har en rad avbräck i offensiven.
– Däremot har vi en uppsjö av mittfältare att välja mellan…

Första tävlingsmatchen handlar om mötet med Värmdö i Stockholm Cup 14 mars. Denna helgen väntar alltså division 4-laget Andrea Doria på Stadshagen. De vann förra helgen mot division 3-laget Täby FK med 5–1.
– Vi mötte Doria ifjol på försäsongen och sprang sönder dem och vann med 7–3, vill jag minnas. Det känns som att de är vassare nu och framför allt bättre tränade.
Andrea Doria coachas bland annat av före detta KB-spelaren och KB-tränaren Fredrik Eng (fd Jonsson).

Matchen har avspark kl 14.00 på lördag. Fri entré.