Skiljebo SK – Karlbergs BK 0–3

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK tog fjärde raka segern i lördags

Det var en jämn inledning på matchen där Skiljebo fick matchens första målchans. Skottet gick dock rakt på Viktor Segerström i bortamålet. Efter 20 minuter sköt Victor Vera Garcia ett pressat skott. Modou Gassama var först framme på returen, gjordes ned av Skiljebos målvakt Marcus Odelberg och domaren pekade på straffpunkten. Alexander Hedman stegade fram och satte 1–0, hans första fullträff i KB-tröjan och hans första i seniorsammanhang. Tio minuter senare kom 2–0 då Gabriel Beckman nickade in ett väl avvägt inlägg från Alexander Kärki.

I andra halvlek hade Skiljebo en bra kvitteringschans direkt efter vilan, men Viktor Segerström svarade för en kvalificerad räddning. Istället satte Marcus Kettler 3–0 i friläge i 64:e minuten, hans tredje mål på de tre senaste matcherna. Skiljebo reducerades till tio man sista fem minuterna sedan ytterbacken Marcus Ytter tagit två varningar inom loppet av en minut.
– Det syntes att de var mer vana än oss med mattan, men vi var gedigna i straffområdena. Vi hade lite problem första 20 minuterna när deras duktiga ytter Hampus Tjärnhell skapade lite bekymmer för oss, men vi kom tillrätta med det och sedan kändes det stabilt, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

Skiljebo och delar av hemmapubliken var upprörda när anfallaren Anton Engström Appelfeldt fick varning med kvarten kvar av matchen då han sprang fram och snodde bollen från målvakten Viktor Segerström. Men just den kritiken mot domaren Yousef Issa var helt omotiverad. Det står nämligen tydligt i regelboken: ”En målvakt anses ha bollen under kontroll när målvakten studsar den mot marken eller kastar upp den i luften”.
– Vi är väldigt nöjda med de tre poängen. Förra gången jag var här på Hamre för två år sedan blev vi totalt utspelade (även om det blev seger den gången också) så vi vet att det alltid är en tuff uppgift att komma hit, säger Kalle Karlsson.
Han lyfte fram en kvartett lite extra:
– Det var en disciplinerad laginsats så alla ska ha en eloge men William Garcia gjorde sin bästa match på länge, Alexis Kousis var stark i försvaret och både Alenga (Masimango) och debutanten Herman (Magnusson) gjorde fina inhopp.

Skiljebo SK–Karlbergs BK 0–3 (0–2)
Mål: 0–1 (21) Alexander Hedman (straff), 0–2 (31) Gabriel Beckman (Alexander Kärki), 0–3 (64) Marcus Kettler (Michael Jahn).
Publik: 200 (på Hamre IP).