Skiljebo SK – KB 0–3

kb-redNyheter, Senior

Karlberg vann i omstarten

Division 2-fotbollen är igång igen. För Karlbergs BK blev det en lyckosam resa till Hamre IP i söndags där tre poäng bärgades mot Skiljebo SK.
Matchen var jämn inledningsvis och Skiljebo fick den första chansen, där Viktor Segerström dubbelräddade. Istället kom 1–0 till KB i 14:e minuten när Marcus Kettler sköt och Pashang Abdulla i röran framför målet petade in bollen liggandes i duellen med hemmabacken Fio Karlsson. Skiljebo hade en giftig nick utanför efter hörna annars lyste hemmachanserna med sin frånvaro. Pashang Abdulla hade bästa läget för KB att öka på, men hans nick gick precis över ribban.

I andra halvlek startade Skiljebo starkt. Laget klev fram och skapade en vass chans med ett skott som dock gick rakt på Viktor Segerström. Efter en kvart mattades hemmapressen och KB kontrollerade händelserna. Med knappa kvarten kvar satte istället Pashang Abdulla 2–0 på nick. På tilläggstid fastställde Daniel Da Silva 3–0 med sitt första seriemål i KB-tröjan.
– Det var en gedigen insats med flera starka individuella prestationer, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Han berömde framför allt duon Ludvig Brandimarti, som gjorde sin bästa insats hittills i KB-tröjan, och Herman Magnusson, som var nyttig på mittfältet.

Skiljebo SK–Karlbergs BK 0–3 (0–1)
Mål: 0–1 (14) Pashang Abdulla (Marcus Kettler), 0–2 (78) Pashang Abdulla (Herman Magnusson), 0–3 (89) Daniel Da Silva (Ludvig Brandimarti).
Publik: 150 (på Hamre IP).