Skiljebo SK – KB 1–2

kb-redMatchreferat 2016, Senior

Karlbergs BK vann den svåra bortamatchen mot Skiljebo SK på lördagen efter en sen vändning.

KB fick ett drömläge direkt i inledningen. William Sheriff vann boll och frispelade Modou Gassama, men Skiljebomålvakten Philip Sunell gjorde en kvalificerad räddning.
Sedan var det mest Skiljebo under första halvlekens första halva. Hemmalaget radade upp chanser, träffade ribban och KB kom med nöd och näppe undan med oavgjort i paus.
– Skiljebo var bättre på det mesta i första, de vann förstabollarna, andrabollarna och höll bollen på ett sätt som vi inte klarade av på naturgräset. Vi hade svårt att hitta förbi deras förstapress och svårt att få fast bollen när vi väl fick upp den i motvinden. Underlaget hjälpte oss inte direkt, några av våra spelare halkade mest omkring och låg mer än de stod före paus, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

Slutkvarten av första halvlek var något bättre ur KB-synvinkel och matchbilden fortsatte så under första kvarten av andra halvlek. Skiljebo hade bollen och förde matchen, KB försökte utnyttja de kontringslägen som uppstod.
Mathias Karelius sprang sig så när till ett friläge sedan Alexander Kärki bjudit på en smart klack, men Skiljebos försvarare hann bryta i sista stund.
Med cirka halvtimmen kvar bröt Skiljebo dödläget. Ett inspel från högerkanten gick förbi samtliga spelare och hamnade hos Hampus Tjärnhäll i bortre ytan. Michael Jahn lyckades inte få undan inspelet längre än att Douglas Karlberg nickade in 1–0 från nära håll vid bortre stolpen.

Karlberg blev tvunget att satsa framåt. Adam Westin lämnade plats för Ivan Förlin vilket innebar att Sebastian Bergenheim flyttades till mittfältet och Jerome Tibbling-Ugwo bytte av Mathias Karelius. 17-åringen Tibbling-Ugwo hade bara varit på planen i några minuter när han sprang sig fri och behärskat placerade in 1–1. Och bara fem minuter senare, runt minut 80, kom 2–1 sedan Modou Gassama snappat upp en boll (misstänkt frispark för hemmalaget) och fått ett gratisläge i straffområdet.
– Det var en smash ’n’ grab-seger. Skiljebo dominerade och skapade chanser men vi högg när vi fick lägena och gick hem med alla poängen. Otroligt bra moral av spelarna att resa sig igen och vända och fantastiskt kul att saker vi tränat specifikt på i veckan resulterade, säger Kalle Karlsson.
KB-tränaren hyllade lagets kämpainsats sista 20 minuterna och lyfte fram ett par spelare lite extra.
– Jag tycker William Sheriff gör en väldigt bra match. I första halvlek var han den enda hos oss som hade lugnet att hålla i bollen, utmana och ge oss andrum. Sedan var Michael Jahn en klippa där bak, inte minst i första halvlek när Skiljebo hade lite tryck. Han och Sitapha Ndure höll ihop det väldigt bra i andra halvlek.

Skiljebo SK–Karlbergs BK 1–2 (0–0)
Mål, KB: 1–1 (75) Jerome Tibbling-Ugwo (Modou Gassama), 1–2 (80) Modou Gassama (Jerome Tibbling-Ugwo).
Publik: ca 150 (på Hamre IP).