Skiljebo SK – KB 5–1

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Karlbergs BK åkte på en tung smäll borta mot Skiljebo i torsdags.

På ett blåsigt Hamre IP, där naturgräset lämnade en del i övrigt att önska, var det en relativt jämn inledning på matchen.
KB-målvakten Paul Lindqvist tvingades till en jätteräddning när han styrde en boll utanför stolpen, Filip Lagerstedt fick en gratischans att ge KB ledningen, men skottet gick över.
Skiljebo tog ledningen i 20:e minuten på nick och ökade på till 2–0 när ett inlägg från kanten studsade fel och ställde Paul Lindqvist.
KB utnyttjade inte medvinden optimalt, men lyckades få in en kvittering precis före paus när Anders Lindskogs inlägg rann hela vägen in i nät.

I paus gjorde KB ett byte då Mathias Sundberg, precis frisk från sjukdom, ersatte Jawad Lalou. Första kvarten i andra stod matchen och vägde. När Skiljebo vände spelet snabbt efter en hörna och satte 3–1 blev det matchavgörande. KB hade visserligen en vass chans att få till en reducering, men sedan var det SSK för hela slanten. Hemmalaget gjorde två mål till och hade bud på fler.
KB, som dragits med epidemi i truppen senaste veckorna, får slicka såren och försöka ta revansch hemma mot Kvarnsveden på söndag.
Mittbacken Sebastian Silva var bäst hos gästerna.

Skiljebo SK–Karlbergs BK 5-1 (2-1)
Mål, KB: 2–1 (43) Anders Lindskog (Ömer Erdal).

/red