Skön avslutning på vårsäsongen när KB slog Håbo

Lennart SandahlNyheter, Senior

På onsdagskvällen tog Karlbergs BK en tung seger borta mot ett vilt kämpande Håbo i den sista matchen för vårsäsongen (2-1). Detta i vice lagkaptenen Sebastian Bichler Bergenhems sista match för klubben.

Inte nog med att Gabriel Beckman fyllde 20 år. Det var även Sebastian Bichler Bergenhems sista match för klubben innan flytten tillbaka till Örebro.

KB hade mer än bara tre poäng att spela för alltså.

Och det började riktigt, riktigt bra. Redan i den fjärde minuten kom 1-0 till de för dagen vitklädda gästerna. Roman Tello drev fram bollen och passade André Nader. KB:s bästa poängspelare den här våren skickade in bollen snett inåt bakåt i straffområdet, och där dök han upp, Bergenhem! 1-0 Karlberg.

Håbo jämnade sedan ut spelet. KB hade svårt att få igång sitt spel på den torra gräsmattan och de onödiga bolltappen var alldeles för många. Ett av dessa skulle leda till en Håbokvittering ett par minuter innan pausen. Innan dess hade dock Alenga Masimango ett gyllene läge att göra 2-0, men skottet gick rakt på målvakten trots öppet läge.

Precis innan halvtidsvisslan drog Alexander Kärki en frispark i stolpen. Kunde blivit ett drömmål så det var lite synd.

KB tog tag i matchen direkt i andra halvlek. David Lividikos kom in och rörde om i grytan på topp. Båda lagen skapade chanser för att avgöra men det var till slut Nader som fick göra det. Tello slog ett högt inlägg på bortre och där dök Nader upp och lobbnickade in 2-1 i den 71:a minuten. Otroligt snyggt! Det var 19-åringens sjätte mål för säsongen.

Sista 20 minuterna var nervösa. Båda lagen skapade lägen för att göra mål, men den här gången tappade inte Karlberg sina tre poäng och går till sommarledigt med 25 poäng (sju segrar, fyra oavgjorda och tre förluster) på 14 omgångar. Klart godkänt med tanke på de svåra skadeproblemen laget haft i centrallinjen under våren.

En intervju/avtackning med Sebastian Bichler Bergenhem kommer på hemsidan framöver!

/red