Snöplig förlust mot Strömsberg – nu väntar Norrtälje på lördag

Lennart SandahlNyheter, Senior

KB åkte hem med noll poäng från Strömsberg utanför Tierp i lördags. En snöplig förlust där ett individuellt misstag i slutminuterna blev kostsamt (0-1).

Karlbergs BK kom till lördagens bortamatch med en skön 2-0-seger mot Eskilstuna i ryggen. Till den gångna helgens match saknades André Nader, KB:s bästa målskytt tillsammans med Alan Naib (7 mål), på grund av avstängning. Nyförvärvet Viktor Kramer tvingades stanna hemma på grund av förkylning.

Det långhåriga gräset på Hedens IP visade sig ganska svårspelat, men KB:s försvarsspel var matchen igenom stabilt.

Efter en jämn inledning tog KB över spelet och från den tjugonde minuten enda fram till slutet var det gästerna som förde spelet, och skapade flest målchanser.

Alan Naib fick den första riktigt heta chansen när han fick tag på en lös boll i straffområdet. Vände bort sin försvarare och sköt. Men Strömsbergs duktige målvakt gjorde en vass benparad. En chansfattig första halvlek, där KB hade en hundraprocentig målchans och ett par halvchanser.

I den andra halvleken fortsatte KB ha initiativet. Man skapade flertalet hörnor och frisparkar. Men skärpan fanns inte där alla gånger. Arnold Kisisua Maya, som gjorde sin första match från start i år, kunde fått straff både en och två gånger. Men domaren valde att fria vid båda tillfällena. Sitapha Ndure nådde högst på en hörna och nickade tätt utanför.

Däremellan hade Strömsberg sin bästa chans i matchen där ett väggspel i straffområdet ledde till ett bra skottläge från vänster. Som tur var missade hemmaspelaren Segerströms bortre kryss.

Matchen såg ut att sluta mållös. I stället hände det som inte får hända. KB-försvaret slutade spela när en boll såg ut att löpa ut till inkast, linjedomaren ansåg att bollen inte var ute – och hemmalaget fick ett två-mot-ett-läge lite från ingenstans. Segerström var på skottet och styrde bollen i stolpen, men tyvärr inte tillräckligt för att bollen skulle studsa ut.

0-1 och ridå.

Sista minuterna lyckades KB inte skapa någon het målchans och fick snopet åka hem utan poäng.

Strömsbergs hemsida summerar matchen så här:

”En ganska jämn match med inte alltför många målchanser. Sett till de målchanser som fanns så hade gästerna några fler än oss. Men vi lyckas utnyttja en av våra chanser vilket Karlberg inte gör, och vi vinner därmed med 1-0.”

KB får ta nya tag redan på lördag när Norrtälje väntar på Norrtälje IP. Avspark 15.00.