Sollentuna FK – KB 3–2

kb-redMatchreferat 2016, Senior

Karlbergs BK åkte på en bitter förlust borta mot Sollentuna FK i lördags.

Sollentuna inledde bäst i solskenet på Sollentunavallen och styrde spelet i första halvlek. Även om hemmalaget inte kom till några riktigt vassa lägen så hotade de ett par, tre gånger.
KB:s bästa chans första halvtimmen var när Modou Gassama fick ett instick, men Jonas Olsson i Sollentunamålet var ute och avvärjde.
I den 33:e minuten fick Sollentuna straff. Viktor Segerström räddade försöket från David Gustafsson. Domaren pekade på hörna. Men assisterande domaren Metin Yildirim viftade med flaggan och menade att Segerström lämnat sin linje för tidigt. Huvuddomaren Patrik Magnetorp lät straffen gå om. Ett märkligt domslut att döma av bilden ovan. David Gustafsson slog in sitt andra försök.
– Vi hade problem första 20 minuterna. Sollentuna flyttade bollen snabbt och vi fick inte riktigt tag på dem. Det blev bättre efter 20-25 minuter men då kom istället straffen med tio kvar till paus. Nu när man sett straffsituationen på video var det ofattbart att den fick läggas om. Alla målvakter tjuvar ett par decimeter utan att domare beivrar det. Men vi kanske får något domslut med oss framöver, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

I andra halvlek höjde sig KB, sprang mer och höjde passningstempot. Mathias Karelius fick den första kvitteringschansen, men skottet gick högt över.
I mitten av halvleken tände matchen till och blev händelserik. Mathias Karelius kvitterade till 1–1 i den 67:e minuten. Keivan Keshavarz hade ett jätteläge att göra 2–1 för KB. Sollentunas Viktor Kramer drog på sig ett rött kort i den 72:a minuten. I den 73:e minuten gjorde Karelius 1–2, fint framspelad av Alexander Kärki. Och bara minuten senare fick Sollentuna en ny straff sedan Viktor Segerström rivit ned David Gustafsson.
Slutkvarten var jämn. KB ägde bollen men kom inte närmare ett segermål än Modou Gassamas skott en bit över. I 90:e minuten fick Sollentuna en hörna som lobbades in och ut några gånger innan Andrew Sumba nickade in 3–2 från nära håll.
– Det var oerhört bittert att tappa ledningen och inte få någon poäng med oss. Vi gör en stark uppryckning andra halvlek men har oss själva att skylla. Vi måste bli noggrannare i vårt försvarsspel. Sex insläppta på två matcher duger inte, säger Kalle Karlsson.
Han berömde mittfältaren Alexander Kärki samt Mathias Karelius för dennes andra halvlek.

Sollentuna FK–Karlbergs BK 3–2 (1–0)
Mål, KB: 1–1 (67) Mathias Karelius (Alexander Kärki), 1–2 (73) Mathias Karelius (Alexander Kärki).
Publik: 150 (på Sollentunavallen).