Sollentuna – KB 1-2

kb-andersMatchreferat - tidigare år, SeniorLeave a Comment

KB-GUSK_2013-05-25_Turgay_200px

Har det lossnat för Tugge nu? Foto: Anders Jansson

KB tog sin andra raka seger då man besegrade Sollentuna FF med 2-1 (1-0) på ett regnigt Edsbergs sportfält i lördags.

Segern ger laget andrum och nu ligger man på femte plats i den jämna serien med fem poängs marginal till kvalstrecket.

– Sollentuna började bäst och dominerade de 15-20 första minuterna, säger KB:s assisterande tränare Roger Svensson. De har bra forwards som pressade ner vår backlinje djupt, men sedan tog vi tag i spelet och han tycker att det var rättvist när Turgay Dagdelen tryckte in en frispark i den 38:e minuten, vilket räckte till ledning i halvtid.

I andra halvlek tryckte Sollentuna på och en rättvis kvittering till 1-1 kom i matchens 58:e minut genom inbytte Owin Omoduemuke efter en hörna.

– Vi vet att de är farliga på fasta situationer och speciellt hörnor, men de fick dit den i alla fall, konstaterar Roger.

KB tappade dock inte sugen och gick åter till ledningen två minuter senare genom Marcus Bargholtz, även om det var ett misstänkt offsidemål, enligt Roger.

Hemmalaget tryckte på rejält i slutet men KB redde ut stormen och vann med 2-1 för andra matchen i rad.

– Och vi behöver inte skämmas för segern, avslutar Roger.

Nästa lördag väntar ännu tuffare motstånd då serieledande Huddinge kommer på besök.
Välkomna och stöd KB då.

/anders jansson

Laget: Francis Ngono Ndzengue – Youssef Lahlou, Gustav Hedberg, Fredrik Arvidsson (Ruan Carlos Da, 77:e), Anders Lindskog – Jonatan Partin (K), Magnus Schoultz – Atilla Köksal, Mathias Sundberg (Christofer Garofalo, 90:e), Marcus Bargholtz – Turgay Dagdelen.