Sollentuna – KB 0–0

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Sollentuna2
Solen sken på Sollentunavallen där Sollentuna United och KB tog varsin poäng. Foto: Lennart Sandahl

Karlbergs BK tog säsongens första poäng i division 2 Norra Svealand på måndagen när laget fick 0–0 borta mot Sollentuna United.

KB hade oddsen emot sig i solskenet på Sollentunavallen. Ett spelbolag hade satt seger för gästerna till oddset 4,80.
Det var Sollentuna som planenligt förde spelet och skapade flest chanser i första halvlek. Ibland via vasse anfallaren Mikael Thorstensson, ibland via giftiga hörnor. KB och målvakten Paul Lindqvist höll dock tätt.

I andra halvlek fortsatte hemmalaget att skapa tryck och vid några tillfällen krävdes det både tur och skicklighet för att Paul Lindqvist skulle freda sitt mål.
KB hade svårt att få längd i anfallen på naturgräset. Bästa målchansen kom med cirka 20 minuter kvar när Mathias Sundberg vann en luftduell och på egen hand dribblade sig igenom Sollentunaförsvaret. Avslutet räddades dock av före detta KB-keepern Francis Ngono Ndzengue.
KB stod emot och fick med sig en poäng från en tuff bortamatch. Extra plus till Paul Lindqvist som var trygg mellan stolparna. Även mittbacken Sebastian Silva imponerade hos de röda.
Nästa seriematch spelas på lördag då Västerås IK väntar på bortaplan.

Sollentuna United–Karlbergs BK 0–0
Publik: Ca 150.