Spånga – Karlbergs BK 1-1

Thomas BahnsonDam, Nyheter

På lördagen hade KB chansen att i sista matchen spika silverplatsen mot Spånga. Vinst och det hade varit klart.

Matchen var en kamp från första stund. Mycket spel var mellan båda straffområdena men inget av lagen lyckades skapa mer än halvchanser i boxarna. Istället fick publiken på Spånga IP se fina spelvändningar i båda backlinjerna och hårt arbetande spelare som inte lämnade något utanför planen. Det stod 0-0 i paus.

En kvart in i andra halvlek gör KB 1-0 på en hörna som Josefine Brorson till slut pangar in på en retur. Malin hade sedan ett ypperligt läge att utöka ledningen men målvakten stod pall. Kort efter får Emelie Löfqvist sitt andra gula kort och blir utvisad. Spelarna hade tagit ut sig ordentligt så det var inte optimalt att spela vidare med 10 spelare. Spånga kvitterar efter detta när deras notoriskt målskytt åter igen gör mål mot oss. Nu var KB i ett prekärt läge med en spelare mindre men behövde anfalla. Mikaela, Nishti och Josefine hade alla chanser att göra vinnarmålet men Spångas målvakt var en av matchens främsta. Matchen slutade 1-1.

Resultatet ihop med att Lindhagen vann och Essinge förlorade innebär att KB slutar på 3e plats. Målet inför avslutningen var 2a platsen så det känns tungt just nu men som nykomling i serien kommer alla till slut känna stolthet över årets prestationer. Under året har vi på riktigt etablerat oss på denna nivå.

Men arbetet har redan satts igång för att göra oss redo att vinna serien nästa år och uppnå avancemang till div 2. Flera högintressanta provspelare är på gång som vi hoppas kommer in och spetsar truppen. Vi har även chansen att under några månader nu jobba på träningsplan för att förbättra oss i de områden som vi haft lite problem med i år. Målsättningen är i alla fall klar, vi vill vinna serien nästa år.

Spånga IS – Karlbergs BK 1-1 (0-0)

SIS, mål: 1-1

KB, mål: 0-1 Josefine Brorson