Spårvägen – KB 4–3

kb-redMatchreferat 2015, Senior0 Comments

KB-Sparet_2014

Karlbergs BK förlorade träningsmatchen mot Spårvägens FF.

Istället för att dela träningsplan, som division 2-lagen gör i vanliga fall, valde man att träningsmatcha på måndagen.
Karlbergs BK började lovande mot seriekollegan och tog ledningen efter en kvart när Jawad Lahlou tog sig fram på högerkanten och spelade snett inåt bakåt till Filip Lagerstedt som placerade in 1–0. Spåret kvitterade när en långboll rann hela vägen igenom och friställde en anfallare som överlistade Lennart Sandahl.
Filip Lagerstedt satte 2–1, fint framspelad av Mathias Sundberg efter cirka en halvtimmes spel. Spåret kvitterade dock igen efter slarv av Karlberg som tappade bollen i uppspelsfasen.
– Jag tycker de var en ganska välspelad och underhållande match för att vara i ett kyligt februari. Det smällde ordentligt i närkamperna, så det kändes lite mer på riktigt än tidigare matcher. Vi inleder klart bäst men Spåret kommer tillbaka med energi av sina mål och halvleken jämnar ut sig. I andra är det lite mer böljande spel och Spåret lyckas bäst i det omställningsspelet, även om vi också skapar en del, säger KB-tränaren Richard Karlsson.

I paus gjorde KB ett par byten. Fredrik Arvidsson ersatte Alexander Öhman i mittförsvaret och Anders Lindskog klev in på vänsterbacken.
Laget tappade lite energi i andra halvleken. Spåret gjorde 3-2 innan Filip Lagerstedt fullbordade sitt hattrick och satte 3–3.
Andra halvleken var jämn spelmässigt. Med kvarten kvar satte dock Spårvägen 4-3 genom en snabb omställning. Mohcine Tichout var närmast att kvittera, men hans frispark träffade utsidan av stolpen.
– Vi hade bestämt oss för att hålla i bollen precis som tidigare matcher och se hur långt det räckte mot bra motstånd. Under första 20 minuterna gör vi det väldigt bra och Spåret har det tufft. Vi skapar flera riktigt bra chanser och 1–0 känns faktiskt lite i underkant, säger Richard Karlsson.
– Flera delar i försvarsspelet fungerade bra, men att släppa in fyra mål håller så klart inte. Gör vi tre mål framåt, ska vi inte tappa alla tre pinnarna. Det var både organisatoriska och individuella missar som gjorde att vi, lite för lätt, släpper in målen.
Tremålsskytten Filip Lagerstedt var bäst hos de röda. Även ytterbackarna Ivan Förlin och Jawad Lahlou var pigga.

Spårvägens FF-Karlbergs BK 4-3 (2-2)
Mål, KB: 0–1 (15) Filip Lagerstedt (Jawad Lahlou), 1–2 (25) Filip Lagerstedt (Mathias Sundberg), 3–3 (65) Filip Lagerstedt.
Publik: 20.

Nästa träningsmatch spelas på söndag 2 mars kl 12.00 mot Järla.