Spårvägens IF – KB 1–2

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Karlbergs BK besegrade division 3-kollegan Spårvägen i en träningsmatch på fredagen.

Lagen hade flyttat mötet från uppvärmda Stadahagen till Skarpnäck tack vare det fina vårvädret. Men lagom till avspark började det snöa kraftigt vilket gjorde planen svårspelad.
KB tog tag i spelet inledningsvis och satte 0–1 efter 25 minuter när Richie Ntirugelegwa (bilden) höll sig framme och petade in bollen från nära håll.
Karlberg styrde spelet men hemmalaget stack upp och skapade ett par giftiga kontringslägen.

I andra halvlek började KB bäst igen, men Spåret arbetade sig in i matchen och hade en bra tjugominutersperiod i mitten av halvleken. Då kom också kvitteringen efter ett kanonskott från distans.
KB hade nya möjligheter att ta ledningen, bland annat genom Keivan Keshavarz och Iljas Ahmedov. Segermålet kom istället i slutminuterna när inhopparen Ibrahim Niambele sprang sig fri, rundade målvakten och placerade in 1–2.
– Det är svårt att värdera insatsen när förhållandena var som de var. Men vi fick kriga tillsammans och vi fick avgöra sent vilket visar på moral, säger KB-tränaren Kalle Karlsson, som berömde två mittfältare:
– Richie Ntirugelegwa gjorde en bra första halvlek och Keivan Keshavarz tog ett stort jobb i andra halvlek.

Nu väntar träningsläger i Turkiet för KB-grabbarna. På fredag lyfter planet mot varmare breddgrader. Nästa träningsmatch för KB på svensk mark spelas måndag 6 april borta mot Arameiska-Syrianska.

Spårvägens IF-Karlbergs BK 1-2 (0-1)
Mål, KB: 0-1 (25) Richie Ntirugelegwa (Iljas Ahmedov), 1-2 (88) Ibrahim Niambele (Andreas Vikström).
Publik: 15.