Sthlm Cup: Finalförlust för KB

kb-redNyheter, Senior

KB lyckades inte knäcka Värtan

KB förlorade finalen i Stockholm Cup på onsdagen mot Värtans IK. Division 3-laget slog in sin bonusstraff före avspark och vann sammanlagt med 2–1.
Cupfinalen bjöd på småkyligt höstväder på Kristinebergs IP. Värtan tog som väntat ledningen tack vare sin bonusstraff genom Joakim Alriksson. KB, som gjorde sju ändringar i startelvan jämfört med laget som slog Sundbybergs IK i lördags, började även sömnigt efter avsparken och Värtan hade en jättechans direkt att göra 2–0 efter ett långt inkast.
Efter cirka fem minuter jämnades spelet ut men KB var inte tillräckligt spetsiga för att spela sig hela vägen fram till målchanser. Istället gjorde Värtan 2–0 efter 30 minuter efter en omställning när Marcus Vivstam hittade rätt.
KB höjde sig efter målet och dominerade stort sista kvarten före paus. Då kom också en reduceringen genom Alenga Masimango som vinklade in Ludvig Brandimartis fina inspel.

I andra halvlek ägde KB bollinnehavet men hade påtagligt svårt att skapa målchanser mot ett rutinerat och kompakt Värtan. Marcus Kettler, Pashang Abdulla och Victor Vera Garcia kom in från bänken, men laget från Kungsholmen hittade sällan mer än till inläggslägen som Värtans försvarade enkelt nickade bort. Bästa chansen var när Värtans målvakt Erik Lissel höll bollen i händerna i 15 sekunder (regeln säger att målvakten får hålla bollen i sex sekunder) och KB fick indirekt frispark i straffområdet. Men den slarvades bort, vilket var signifikativt för insatsen i andra halvlek. Matchen slutade 2–1, vilket betydde att Värtan lyfte pokalen i Stockholm Cup.
– Vi visste att vi skulle få en riktigt tuff match mot ett så här meriterat division 3-lag, dessutom på ett underlag där vi brukar ha svårt att få samma flyt i spelet. Värtan vann rättvist. Vi kom inte upp i den nivån vi vill vara på, det slarvades alldeles för mycket. I slutet av första halvlek hade vi en bra period, då höjde vi tempot och då hade de svårt att hänga med, men i andra halvlek gjorde vi det alldeles för enkelt för dem att försvara, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Alenga Masimango höjde sig över mängden hos de röda, övriga kan bättre.
KB fick 20 000 kronor för andraplatsen i Stockholm Cup.

Värtans IK–Karlbergs BK 2–1 (2–1)
Mål: 1-0 Joakim Alriksson (bonusstraff), 2–0 (30) Marcus Vivstam, 2–1 (42) Alenga Masimango (Ludvig Brandimarti).
Publik: 150 (på Kristinebergs IP).