Sthlm Cup: Karlberg klart för final

kb-redNyheter, Senior

Karlberg till final i Stockholm Cup

Söndagens semifinal mot Tyresö FF från den södra division 2-serien fungerade som genrep inför hösten. KB-spelarna hade bara tränat en vecka efter uppehållet, men var piggast i inledningen i den tryckande sommarvärmen på Stadshagen. Laget hade en boll över mållinjen redan efter tre minuter men då hade linjedomaren vinkat för en knapp offside i momentet innan. Tyresö FF var inte heller ofarligt och hade ett par vinkelavslut som testade Viktor Segerström i hemmamålet. Pashang Abdulla hade halvlekens bästa chans efter knappa tio minuter när han fintade ned målvakten men inte kunde överlista den försvarare som stod på mållinjen. Där borde det ha varit KB-ledning.

I andra halvlek kom 1–0-målet efter cirka tio minuter när André Nader, som gjorde comeback i KB-tröjan, kombinerade med Marcus Kettler och placerade in bollen i hörnet. Målet gjorde att Tyresö var tvunget att gå framåt och det öppnade för kontringslägen för hemmalaget. 2–0-målet var signerat av en trio inhoppare. Med tjugo minuter kvar vann Daniel Johnsson bollen efter en hörna. Han spelade in bollen till Alexander Kärki som i sin tur hittade Daniel Da Silva. Den sistnämnde placerade in bollen i bortre hörnet med sin första touch i matchen. Samme Da Silva kunde även i slutminuterna sätta 3–0 i friläge.
– Det var lite speciellt att spela tävlingsmatch så här direkt efter uppehållet. Men det blev en bra genomkörare och kul att vi kunde säkra finalbiljetten. Tyresö är gedigna i försvarsspelet och har starka omställningsspelare så vi behövde vara koncentrerade hela tiden, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
I finalen som spelas i slutet av augusti väntar vinnaren mellan Newroz FC (div 2) och Värtans IK (div 3).

Karlbergs BK–Tyresö FF 3–0 (0–0)
Mål: 1–0 (58) André Nader (Marcus Kettler), 2–0 (68) Daniel Da Silva (Alexander Kärki), 3–0 (87) Daniel Da Silva (Alexander Kärki).
Publik: 65.