Sthlm Cup: KB – IFK Haninge 2–1

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK tog sig vidare i Stockholm Cup

KB stötte på tuffast tänkbara motstånd när laget klev in i åttondelsfinalen av Stockholm Cup. IFK Haninge har storsatsat för att ta hem division 2 södra Svealand och värvat spelare som Rinor Nushi (ex-AFC och ex-Västerås SK), Marijan Cosic (ex-Åtvidaberg), Marcus Nobell (ex-Gute) Patrick Amoah (ex-Vasalund) och tagit tillbaka Valentino Pidre från Newroz FC. Detta vid sidan av meriterade veteran-anfallaren Özgur Yasar som spelat allsvenskt med Syrianska FC.
Tre som inte fanns med i Haninges laguppställning igår var Amoah, Nobell och tidigare KB-spelaren Sitapha Ndure, den sistnämnde gifte sig dagen till ära (grattis, Sigge!).

Det var ändå ett skadedrabbat KB som började matchen bäst. Marcus Kettler fick första läget efter ett par minuter efter att han serverats av Pashang Abdulla, men Kettlers skott från nära håll blockades av försvarare. Sedan var det Pashangs tur att vara nära. Nyförvärvet fick en passning av Kettler, fintade men prickade stolpen. Även Gabriel Beckman hade ett avslut som gick tätt över.
Istället kom 1–0 när Beckman gjorde ett inspel från högerkanten som Axel Wiorek styrde i nät. Kort efter hade Pashang Abdulla läge att sätta 2–0, men helt ren sköt han utanför.
Efter ledningsmålet tog Haninge över spelet och Valentino Pidre satte elegant 1–1 efter en omställning. Domaren missade sedan en hundraprocentig straff för hemmalaget när Haninges försvarare Simon Turesson stoppade bollen med armen.

I andra halvlek var spelet jämnt. Haninge hade mer boll, men KB skapade de vassaste chanserna. Pashang Abdulla var fri, men knuffades i skottögonblicket. Abdulla nickade tätt över efter inlägg från Kettler och Beckman fick jätteläge efter hörna men nicken strök ribban.
I matchens slutminuter slog inhopparen Alexander Hedman ett inlägg som Pashang Abdulla stötte mot mål. Haninges målvakt Husnein Agodomou klarade första försöket, men bollen studsade på Pashang och in i mål. Vilt jubel utbröt när Pashang Abdulla sprang ut och firade sitt första tävlingsmål i KB-tröjan med supportrarna på långsidan.
– Det var kul att vi fick vinna och avancera i Stockholm cup där vi har åkt ur i första omgången under alla mina tidigare tre år som huvudtränare i KB, säger tränaren Kalle Karlsson.

Ett styrkebesked att slå Haninge som tippas att slåss om seriesegern i division 2 södra Svealand?
– Absolut, de har ett otroligt bra lag med en rad matchvinnartyper och när de får spela ihop försvaret så kommer de bli ruskigt bra. Om något lag lyckas komma före Haninge så vinner det laget den södra serien, så mycket vågar jag slå fast. Att vi vinner mot ett så vasst lag trots att vi saknade så många spelare, vittnar om mentaliteten i det här gänget. Att vi dessutom känner att vi kan spela bättre känns också bra, det betyder att det finns mer att plocka ut, säger Kalle Karlsson.

Han berömde mittbacken Michael Jahn som gjorde comeback i startelvan efter en längre tids skadefrånvaro.
I kvartsfinalen väntar vinnaren mellan FOC Farsta (div 3) och IFK Stocksund (div 2).

Karlbergs BK–IFK Haninge 2–1 (1–1)
Mål, KB: 1–0 (15) Axel Wiorek (Gabriel Beckman), 1–1 (30) Valentino Pidre (Rinor Nushi), 2–1 (89) Pashang Abdulla.
Publik: 70 (på Stadshagens IP).

Vi tackar Haninge för en sevärd cupmatch och önskar dem lycka till i serien!