Sthlm Cup: Skogås-Trångsunds FF – KB 4-4 (7-8 e str)

kb-redNyheter, Senior

Karlberg tog sig vidare i cupen efter dramatik

Karlbergs BK är klart för semifinal i Stockholm Cup. Men det krävdes ett kvitteringsmål i slutsekunden och straffläggning för att bräcka Skogås/Trångsunds FF från division 5.
Det var ett roterat KB som kom till spel. Fyra spelare från helgens seriematch från Täby FK behöll sina startplatser, i övrigt var det säsongsdebut för Alexis Kousis och Michel Montero som båda varit långtidsskadade. Edvin Holst gjorde debut mellan stolparna efter övergången från Dif U19 och Daniel Larsson gjorde sin första tävlingsmatch från start sedan han blev uppflyttad från U19.

Skogås började med att slå in alla tre handikappstraffarna, vilket gjorde att laget ledde matchen med 3–0 vid avspark.
KB började lovande och skapade en del halvchanser första 20 minuterna mot ett kompakt Skogås/Trångsund.
– Första 20-25 minuterna så tycker jag att vi spelar okej och vi hade behövt lite mer kvalitet och kyla i ett par situationer så kanske vi hade gjort ett par mål i den delen av matchen, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

Sedan sjönk Skogås lägre och lägre och lägre. Till slut stod laget parkerat på egen planhalva. I 41:a minuten stack hemmalaget upp och ordnade en hörna. På den kom 4–0 via nick. Precis i slutsekunderna lyckades dock KB få hål på duktige hemmamålvakten Julian von Bahr när Marcus Kettler fint framspelad av Michel Montero dunkade in 4–1.
I andra halvlek var det konstant press mot Skogås straffområde. Men Julian von Bahr stod emot med god hjälp av uppoffrande försvarsspel.
– Det märktes att den här matchen var som en ”VM-final” för Skogås. De försvarade sig helhjärtat och det är bara att lyfta på hatten – de gjorde det väldigt bra. Fantastiskt bra för att vara division 5, måste man säga, det är svårt att förstå att det här gänget ligger sist i sin division 5-serie, de hade några riktigt rappa spelare.

I minut 58 dundrade Marcus Kettler in 4-2 med ett distinkt avslut. I minut 69 rullade Daniel Henrique Da Silva in 4–3. Slutminuterna blev dramatiska. Thiago De Oliveira Silva blev utvisad i 79:e minuten sedan han filmat till sig sin andra varning. Den engagerade hemmapubliken gjorde allt för att få tiden att gå, bland annat genom att ”gömma” bollen när de gick ut till inkast. I 95:e minuten, i de allra sista sekunderna av matchen, lyfte Alexander Kärki in ett inlägg. Oskar Sewerin nådde högst, bollen gick mot Ludvig Brandimarti som avlossade en volley med vänsterfoten i nät (bilden).

I straffläggningen räddade Edvin Holst den avgörande straffen från Robin Gustavsson och säkrade avancemanget för KB.
– Skönt att gå vidare. Vi visste att det kunde bli tufft mot ett taggat division 5-gäng som skulle gå in med tre mål ledning och bara försvara sig. Starkt att jobba fram ett kvitteringsmål i slutsekunderna trots att det kändes som en sådan dag när bollen inte ville studsa vår väg.
I semifinalen väntar Tyresö FF från division 2 södra Svealand.

Skogås–Trångsunds FF–Karlbergs BK 7–8 efter straffar (4–4 fulltid)
Mål: 4–0 (41) Edin Radmilovic, 4–1 (45) Marcus Kettler (Michel Montero), 4–2 (58) Marcus Kettler, 4-3 (69) Daniel Henrique Da Silva (Marcus Kettler), 4–4 (90+5) Ludvig Brandimarti (Oskar Sewerin).
Straffarna: 4–5 Alexander Kärki, 5–5 Almen Atef Shawky, miss Alenga Masimango, miss Alexander Borwne, 5-6 Edvin Monemi, 6-6 Jesper Dahlström, 6-7 Axel Wiorek, 7-7 Ufuk Ayhan, 7-8 Ludvig Brandimarti, miss Robin Gustafsson.

Publik: 180 (på Nytorps Mosse IP).