Stockholmsatleterna – Karlbergs BK 0-30

Thomas BahnsonNyheter

De smått osannolika 30 målen var inte helt otänkbara inför matchen men att det blev detta resultat, som man nog kan säga är ett klubbrekord utan att för den sakens skull damma av de gamla böckerna, är ändå en bedrift.

Det finns nog inte så mycket att säga om matchen annat än att Stockholmsatleterna är fotbollsnybörjare medan KB är storsatsande. Resultatet var till och med i underkant.

Första halvleken började trevande. KB missade ett flertal solklara lägen innan första målet satt och det var Gabriella Jonsson Edfast som öppnade målskyttet genom att göra mål direkt på en hörna! Sedan gjorde Nishti Abbasi två snabba mål, två av hennes 8 mål i matchen! Offensiven var för ivrig i början och sprang offside en hel del men så fort hela laget lugnade ned spelet så tajmades löpningarna perfekt och det var inte ovanligt med 4 mot 1 lägen. Kantspelet var speciellt bra, en av lagets absoluta styrkor är att komma flygande på kanterna och de flesta målen kom genom inspel från kanten. Gabriella fick även avsluta målskyttet i första halvlek när hon satte 10-0 på frispark från nästan 40 meter.

Av förklarliga skäl tröttnade motståndarna i andra halvlek och KB gjorde mål eller var nära att göra mål i stort sett alla anfall. Två av förgrundsfigurerna i andra halvlek var inhoppande Josefine Svedberg som kom igenom på vänsterkanten gång på gång (2 mål och 5 assist blev Josefines facit) och Sofia Andersson som noterades för lika många mål som Nishti (8).

I matchens slutskede med ställningen 29-0 fick Nishti chansen att fastställa den såklart snyggare siffran 30 på frispark, och det var verkligen en vacker frispark som gick direkt in i närmaste krysset. I anfallet efter skulle Nishti sätta 31an men domaren blåste av när skottet skulle avlossas, men det kanske var för det bästa, 30 klingar bättre om man någonsin kan säga att 30-0 klingar bra.

På söndag avslutar KB vårsäsongen med ett derby mot Vasastan, på Stadshagens IP1 16.00. Det blir en betydligt tuffare match och en viktig sådan också. Varmt välkomna att stötta!

Stockholmsatleterna – Karlbergs BK 0-30 (0-10)

KB, mål: 1-0 Gabby, 2-0 Nishti (Emma), 3-0 Nishti (Emma), 4-0 Joana (Åsa), 5-0 Malin (Emma), 6-0 Nishti (Cecilia), 7-0 Emma (Malin), 8-0 Josefine (Cecilia), 9-0 Nishti (Cecilia), 10-0 Gabby, 11-0 Nishti (Sofia), 12-0 Josefine (Gabby), 13-0 Sofia (Åsa), 14-0 Nishti (Josefine), 15-0 Josefine (Joana), 16-0 Sofia (Josefine), 17-0 Joana (Sofia), 18-0 Sofia (Malin), 19-0 Joana (Sofia), 20-0 Sofia (Malin), 21-0 Joana (Josefine), 22-0 Emma (Joana), 23-0 Emma (Josefine), 24-0 Sofia (Malin), 25-0 Nishti (Josefine), 26-0 Malin (Emelie), 27-0 Sofia (Emelie), 28-0 Sofia (Malin), 29-0 Sofia (Joana), 30-0 Nishti