Storebror Garcia ansluter till Karlberg: ”Höjer oss på och utanför planen”

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK fortsätter att förstärka inför säsongen i division 2. Senast in är mittfältaren Victor Vera Garcia, 21, som ansluter från Boo FK.

Victor Garcia är fostrad i Hammarby och tillhörde under 1,5 säsong Syrianska FC:s trupp i superettan. Senaste 1,5 åren har han varit en av nyckelspelarna i Boo FK i division 2.
Under vintern han har tränat och spelat testmatcher med division 1-klubbar som Sollentuna FK, Karlslund och BK Forward, men nu har mittfältaren bestämt sig för att ansluta till Karlbergs BK. Där blir han lagkamrat med ett år yngre brodern William som sedan ett år huserar på KB:s mittfält. De spelade tidigare tillsammans i Hammarbys juniorlag.
– Roligt att storebror Victor också väljer att skriva på för Karlberg. En tvåvägsspelare som är bolltrygg och som kan avgöra matcher på egen hand. Trots sin unga ålder så bidrar han med rutin från spel på högre nivå och jag tror att Victor kommer göra andra i laget bättre, säger sportchefen Lennart Sandahl.

Tränaren Kalle Karlsson säger:
– Jag hade koll på Victor efter att ha sett honom en match i Boo 2016. Sedan första träningen med oss kändes det helrätt. Han kombinerar både teknik och fysik och har förmågan att driva fram bollen med fart. Det är ett mycket fint tillskott som höjer oss både på och utanför planen.

Senare i veckan kommer en intervju med Victor Vera Garcia.

FAKTA/Andra brödrapar i KB genom åren

Richard och Stefan Hager
Bröderna Hager tränade KB tillsammans i division 4 år 2000 med en fjärdeplats som facit. Den eleganta mittfältaren Richard Hager var sedan nyckelspelare i det KB som 2007 tog klivet upp i division 3. Richard, född 1970, har sedan 2010 spelat med division 6-laget Gamla KB och har därmed tillhört KB-familjen i 20 säsonger. Stefan gjorde sin sista match i Karlberg 2003.

Tobias och Ludvig Nilsson
Både Tobias och ”Ludde” kom till KB 2004 när klubben började sin resa upp genom seriestystemet under dåvarande tränaren Andreas Fält. Ludde var en löpstark forward som jagade på allt, medan Tobias var allroundspelaren som kunde slängas in i vilken position som helst.

Jacob och Emanuel Westin
Den unga duon kom till Karlberg inför säsongen 2006. Jacob var en lovande vänsterback som var ordinarie första åren i division 3 (debutåret i division 4 var Jacob central mittfältare). Emanuel var en kvick anfallare.

Jens och Jonas Nilsson
Gotlandsbördiga Nilssons anslöt till KB 2007 och var en stor bidragande anledning till uppflyttningen till division 3, Jonas från kanten där han vann assistligan under debutåret och Jens från sin anfallsposition. Jens Nilsson var kvar i KB till och med 2010 innan han trappade ned i Gamla KB där han idag är spelande tränare (där även Jonas gjort sporadiska framträdanden). Det är fotogenique-Jens som pryder skylten på klubbhusets vägg på Stadshagen.