Stort intresse för KB:s cupverksamhet i höst

kb-andersFrån kanslietLeave a Comment

2013_KB-dagen_1

Intresset för KB:s turneringsverksamhet i höst har överträffat förväntningarna. Foto: Anders Jansson

Karlbergs BK:s ungdomsutskott arrangerar  turneringar i höst för första gången i egen regi och intresset har varit stort. Vi ställde några frågor till Anders Jansson i ungdomsutskottet som ligger bakom turneringarna tillsammans med Thomas Bahnson på kansliet.

Har ni fått ihop lag till alla cuper?

– Ja, nu är alla turneringarna fullbokade. Intresset har varit mycket stort. Visst trodde jag väl att vi skulle få ihop lag i P 13-klassen då våra ’nollnollor’ arrangerat turneringar i egen regi tidigare, men vi har faktiskt fått ihop lag i alla klasser. I P 13-klassen har vi fått in över 30 (!) intresserade lag, säger Anders.

Har ni kunnat erbjuda alla plats?

– Nej, tyvärr. Det finns inte plantid till alla lag. Men när det gäller P 13 och P 11 har vi ändå skapat två turneringar för att erbjuda plats till så många som möjligt. Men vi återkommer säkert till våren så då gäller det för alla intresserade lag att anmäla sig i god tid.

Vad har hänt med Capital City Cup?

– Den ligger på is tills vidare. KB har haft ambitionen att skapa en stor turnering i Stockholm på sommaren, men det har visat sig svårt att genomföra. Hittills har vi inte fått någon skola i närområdet att nappa.

Kanske har det att göra med all ombyggnation runt Västra Kungsholmen. Än har vi inte riktigt gett upp hoppet.

Är det bara Stockholmslag?

– Inte alls. I den ena av P 13-turneringarna deltar Knivsta och åländska IFK Mariehamn kommer med både ett P 13- och ett P 11-lag. Vi kommer att satsa mer på den biten till 2014. Dessutom räknar jag med att vi ska ha flickturneringar då också.

När spelas den första turneringen?

– Lördagen den 5 oktober spelas den första av två P 11-turneringar och på söndagen spelar ytterligare sex P 11-lag. Dessutom tjuvstartade vi med tio P 7-lag i samband med KB-dagen häromsistens, avslutar Anders.

Alla spelprogram och resultat finns för nedladdning i PDF-format under http://www.karlbergsbk.se/kb-cuper/program-och-resultat/. Detta gäller dock inte 5-mannafotbollen där resultat inte räknas.

 

Kommentarer

kommentarer

Lämna ett svar