Strömsbergs IF–Karlbergs BK 0–3

kb-redNyheter, Senior

Karlberg besegrade seriejumbon

Karlbergs BK hade jobbigt i första halvlek i lördags borta mot Strömsberg. Laget från Kungsholmen var dominanta spelmässigt, men hade svårt att ta sig igenom det kompakta hemmaförsvaret. Bästa möjligheten hade Herman Magnusson som sköt ett skott från nära håll som hemmamålvakten Joel Sandström räddade. Strömsberg hade också ett par lägen där det kändes farligt, framför allt en styrning som smet utanför stolpen.

I andra halvlek fick KB den starka vinden (eller ska vi kalla det stormen?!) i ryggen och då fick man ett än mer bastant grepp om matchen. I den 55:e minuten drev Gabriel Beckman upp bollen och vrickade in bollen till en fri Victor Vera Garcia. Denne passade till Moonga Simba och när Garcia fick tillbaka bollen kunde han placera in den i bortre hörnet till 1–0. Fyra minuter senare kom 2–0 när Michel Montero elegant lyfte in bollen över Joel Sandström efter fin pass från Alenga Masimango. Med tio minuter kvar fastställde Richmond Sobrinho 3–0 efter ett individuellt nummer. Marcus Kettler var nära att nicka in 4–0 och inhopparen Christoffer Redenstrand hade ett skott som styrdes tätt över ribban så segern hade kunnat bli större.
– Det var en gedigen insats. Det var inte lätt med det svårspelade underlaget och den starka vinden, men vi malde ned motståndarna, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Försvararen Michael Jahn och mittfältarna Richmond Sobrinho och Victor Vera Garcia stack ut hos gästerna.
Nästa match spelas på lördag hemma på Stadshagen (kl 14) när Täby FK kommer på besök.

Strömsbergs IF–Karlbergs BK 0–3 (0–0)
Mål: 0–1 (56) Victor Vera Garcia (Moonga Simba), 0–2 (60) Michel Montero (Alenga Masimango), 0–3 (82) Richmond Sobrinho.
Publik: 80.