Strömsberg – KB 1–2

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Första trepoängaren för säsongen. Karlbergs BK besegrade Strömbergs IF i söndags med 2–1 och klättrade ovanför kvalstrecket.

Karlberg tog kommandot i matchinledningen och styrde händelserna på naturgräset på Heden. Ledningsmålet kom efter en kvart då Filip Lagerstedt, som återigen startade som anfallare, krigade till sig ett inlägg från Mohcine Tichout och placerade in 0–1.
Strömsberg var inte ofarligt med sina snabba omställningar och giftiga fasta situationer.
Knappa kvarten in på andra halvlek ökade Filip Lagerstedt på bortalagets ledning. Jonathan Ederström hittade Christofer Garofalo som sköt och Lagerstedt höll sig framme på returen. Hans tredje mål på de två senaste matcherna.
Strömsberg lyckades skapa spänning i matchen genom reduceringen till 1–2 i 81:a minuten, men den här gången lyckades KB stå emot och vinna.

Stromsberg-JawadMatteJonte
Jawad Lahlou, Mathias Sundberg och Jonathan Ederström var jublande glada efter vinsten.

Strömsbergs IF–Karlbergs BK 1–2 (0–1)
Mål, KB: 0–1 (15) Filip Lagerstedt (Mohcine Tichout), 0–2 (63) Filip Lagerstedt (Christofer Garofalo).
Publik: 102.