Stureby SK – Karlbergs BK 0-11

Thomas BahnsonNyheter

Damerna tog ännu en komfortabel seger och ytterligare steg mot uppflyttning.

Det här var KB:s match från start till mål men det var inte alltid lätt på Stureby BP:s guppiga naturgräs. Men två snabba mål på hörna gav oss lugn, båda innickade av Joana Barbosa Ferreira och assisterade av Gabriella Jonsson Edfast. Innan halvleken var slut hade Nishti Abbasi utökat till 3-0 efter fint kombinationsspel med Joana.

KB rivstartade andra halvleken med ett snabbt mål. Emma Svedberg som spelat första halvlek i försvaret spelade nu på vänsterkanten och skapade kaos hos motståndarna. Efter passning från Sofia sköt Emma in 4-0. Nästa mål kom kort efter när Emma passade fram till Sofia Anders

Nyförvärven Madde (till vänster) och Natalie (till höger)

son som sköt in 5-0 från nära håll. Härefter blev det en systerkombination efter att Emma åter igen assisterat, och denna gång till storasyster Josefine Svedberg för 6-0. Nu märktes det att Stureby tappat orken och målen fortsatte ramla in. Matchens spelare Joana assisterade till Sofia för 7-0. Matchens finaste mål gjorde Emelie Löfqvist då hon en bit utanför straffområdet pangade in 8-0 upp i krysset efter ytterligare en assist från Joana (2 mål och 3 assist idag). Emelie utökade också till 9-0 efter passning från nyförvärvet Madde Rylander (Nacka Allstars). Madde passade även fram till 10-0 som Nada Jacob placerade in via stolproten. Målskyttet avslutades genom en kontring, Nishti assisterade Malin Wikström.

Stureby SK ligger i nedre regionen av serien efter 3 inspelade poäng på 6 matcher men på de 5 matcherna innan denna så hade de endast släppt in 16 mål så vi ska absolut vara nöjda med att ha gjort 11 mål. Målskyttet måste vi ändå medge har varit vår akilleshäl hittills på säsongen, ett udda statement kanske efter att vi gjort 42 mål på 6 matcher men det är faktiskt sant, vi hade kunnat gjort dubbelt så många egentligen.

Stureby SK – Karlbergs BK 0-11 (0-3)

Mål, KB: 1-0 Joana (Gabby), 2-0 Joana (Gabby), 3-0 Nishti (Joana), 4-0 Emma (Sofia), 5-0 Sofia (Emma), 6-0 Josefine (Emma), 7-0 Sofia (Joana), 8-0 Emelie (Joana), 9-0 Emelie (Madde), 10-0 Nada (Madde), 11-0 Malin (Nishti)

Nästa match är mot FK Bromma på söndag 20.00 på Stadshagens IP.

/red